Problema iluminatului public din Botoşani: Ședinţă la Primărie cu reprezentanţii E.on

Problema iluminatului public din Botoşani: Ședinţă la Primărie cu reprezentanţii E.on
După problemele semnalate în ultima perioadă în ceea ce priveşte funcţionarea iluminatului public în municipiul Botoşani, ultima de acest gen fiind pe strada Bucovina, unde timp de mai multe seri iluminatul nu a funcţionat, reprezentanţii municipalităţii au avut, miercuri, o întâlnire cu cei ai companiei E.on.

În cadrul acestei întâlniri s-au pus la punct mai multe proceduri de lucru, astfel încât să nu se mai întâmple ca cetăţenilor să le fie frică să meargă seara pe strada din cauză că nu este lumină.

“Am avut o discuţie constructivă şi am convenit asupra procedurilor ca să debirocratizăm o parte din acţiunile pe care le avem împreună astfel încât să putem interveni mai repede asupra defecţiunilor care apar într-o reţea destul de îmbătrânită. Iar atunci când aceste defecte presupun intervenţii care se întind pe o durată mai mare de timp, probabil va veni o comunicare şi din partea companiei E.on care va transmite care este motivul din care nu s-a putut remedia într-un timp mai scurt un anumit tronson de reţea care deserveşte iluminatul public. Pe partea de avize o să intervină atunci când sunt situaţii de urgenţă solicitând ulterior avizul de la Primărie, aşa cum fac şi celelalte firme care au situaţii de urgenţă, mă refer la gaz şi apă", a declarat viceprimarul Cosmin Andrei.

Cu ceva timp în urmă, municipalitatea a început demersurile în vederea preluării reţelei de iluminat, dar acestea s-au împotmolit, motivul fiind costurile mult prea ridicate care ar trebui suportate de la bugetul local.

Deocamdată nu s-au mai făcut demersuri în sensul preluării acestei reţele, suma fiind una descurajantă pentru Primărie în acest moment, dar discuţiile continuă. Dumnealor au informat că au fost schimbate o parte din cutiile unde sunt realizate branşamentele de la reţeaua de furnizare a energiei electrice către corpurile de iluminat, acolo unde aceste cutii erau într-un stadiu avansat de degradare s-au înlocuit, s-au inscripţionat, şi o parte din deficienţe s-au remediat, nu mai există pericol de electrocutare. Această acţiune de înlocuire a cutiilor de distribuţie continuă", a mai spus viceprimarul.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
300

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
514

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
152

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...