Printul Charles face un apel pentru salvarea padurilor virgine din Romania

Printul Charles face un apel pentru salvarea padurilor virgine din Romania
Printul Charles face un apel pentru salvarea padurilor virgine din Romania Printul Charles al Marii Britanii s-a alaturat campaniei de salvare a "padurilor de poveste" din Transilvania, informeaza The Telegraph intr-un articol intitulat: "Printul Charles se lupta sa salveze padurile contelui Dracula". Padurile Transilvaniei, care au reprezentant o sursa de inspiratie pentru legendele cu vampiri, pot fi considerate ultimele paduri virgine ale Europei, noteaza publicatia britanica.

Asezarile din zonele transilvanene au ramas neschimbate de-a lungul timpului, iar padurile continua sa fie populate de ursi si lupi. Situatia s-ar putea schimba insa, din cauza cresterii economice rapide a Romaniei si a dezvoltarii industriei de cherestea, punand in pericol atat padurile cat si tradititiile si fauna din zona.

Printul Charles, care a achizitionat o casa intr-un sat din Transilvania, face un apel pentru salvarea padurilor din Romania, inainte ca acestea sa fie defrisate precum cele din Marea Britanie.

"In Transilvania, exista o legatura stransa intre natura si oameni. Aceasta relatie unica este extrem de importanta. Oamenii tanjesc dupa acel sentiment al apartenentei si al identitatii", a declarat mostenitorul coroanei britanice intr-un documentar britanic despre Muntii Carpati. "Daca defrisarile vor continua, vom ramane fara paduri, iar oamenii vor regreta. Sunt tari unde oamenii tanjesc dupa acest sentiment de apartenenta, de inradacinare care ofera un sens in viata. Oamenii de aici nu trebuie sa isi faca griji pentru asa ceva. Legatura lor puternica cu mediul din jur le ofera tot ce isi pot dori", a adaugat Printul Charles.

Legaturile Printului Charles cu tara noastra sunt chiar mai puternice decat am putea crede. Acesta a declarat recent, in cadrul aceluiasi documentar difuzat de Travel Chanel UK, ca, potrivit arborelui sau genealogic, este descendent al lui Vlad Tepes.

Magor Csibi, directorul WWF Romania a declarat pentru Telegraph ca peste 250.000 de hectare de paduri virgine din Romania au nevoie urgenta de protectie. Mai ales ca aceasta zona reprezinta 65% din padurile virgine ale Europei, in afara Rusiei si gazuiesc ursul brun, rasul si alte 13.000 de specii de animale sau pasari.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

VERSURI DIN STRADĂ: Liniște

Luni, 27 Ianuarie 2020
185

La fel ca în fiecare zi, vă invităm să parcurgeți o poezie primită pe adresa de e-mail a redacției, de data asta de la Oana Lazăr. Lectură plăcută! LINIȘTEde Oana Laz...

În urmă cu puțin timp: Un grav accident rutier s-a produs în Dorohoi. Copaci retezați de mașină, pasager transportat la Urgențe

Luni, 27 Ianuarie 2020
2306

Luni seară, pompierii din Dorohoi au fost solicitați să intervină pentru înlăturare pericolului de incendiu, intervenit în urma unui accid...

FOTO: Locuință devastată de un incendiu, în această după-amiază

Luni, 27 Ianuarie 2020
786

Luni după-amiază, pompierii dorohoieni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o casă de pe rază localității Deal...