Printul Charles face un apel pentru salvarea padurilor virgine din Romania

Printul Charles face un apel pentru salvarea padurilor virgine din Romania
Printul Charles face un apel pentru salvarea padurilor virgine din Romania Printul Charles al Marii Britanii s-a alaturat campaniei de salvare a "padurilor de poveste" din Transilvania, informeaza The Telegraph intr-un articol intitulat: "Printul Charles se lupta sa salveze padurile contelui Dracula". Padurile Transilvaniei, care au reprezentant o sursa de inspiratie pentru legendele cu vampiri, pot fi considerate ultimele paduri virgine ale Europei, noteaza publicatia britanica.

Asezarile din zonele transilvanene au ramas neschimbate de-a lungul timpului, iar padurile continua sa fie populate de ursi si lupi. Situatia s-ar putea schimba insa, din cauza cresterii economice rapide a Romaniei si a dezvoltarii industriei de cherestea, punand in pericol atat padurile cat si tradititiile si fauna din zona.

Printul Charles, care a achizitionat o casa intr-un sat din Transilvania, face un apel pentru salvarea padurilor din Romania, inainte ca acestea sa fie defrisate precum cele din Marea Britanie.

"In Transilvania, exista o legatura stransa intre natura si oameni. Aceasta relatie unica este extrem de importanta. Oamenii tanjesc dupa acel sentiment al apartenentei si al identitatii", a declarat mostenitorul coroanei britanice intr-un documentar britanic despre Muntii Carpati. "Daca defrisarile vor continua, vom ramane fara paduri, iar oamenii vor regreta. Sunt tari unde oamenii tanjesc dupa acest sentiment de apartenenta, de inradacinare care ofera un sens in viata. Oamenii de aici nu trebuie sa isi faca griji pentru asa ceva. Legatura lor puternica cu mediul din jur le ofera tot ce isi pot dori", a adaugat Printul Charles.

Legaturile Printului Charles cu tara noastra sunt chiar mai puternice decat am putea crede. Acesta a declarat recent, in cadrul aceluiasi documentar difuzat de Travel Chanel UK, ca, potrivit arborelui sau genealogic, este descendent al lui Vlad Tepes.

Magor Csibi, directorul WWF Romania a declarat pentru Telegraph ca peste 250.000 de hectare de paduri virgine din Romania au nevoie urgenta de protectie. Mai ales ca aceasta zona reprezinta 65% din padurile virgine ale Europei, in afara Rusiei si gazuiesc ursul brun, rasul si alte 13.000 de specii de animale sau pasari.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cum vrea un fost consilier al lui Costică Macaleți să schimbe pe furiș procedura de verificare a colaboratorilor Securității!

astăzi, 13:54
30

În timp ce Parlamentul numește șase noi membri în Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), în instituție mocnește un scandal legat de procedura de ...

Fără taxă de internare la „Mavromati”? Ce spune noul manager al spitalului! (video)

astăzi, 13:32
153

La aproape o săptămână de la ocuparea funcției de manager interimar, economist Corneliu Mihai a participat la o conferință cu presa locală. În cadrul conferinței, managerul unită...

MasterClass de Bune Maniere și Etichetă Socială cu Artech Wine și Virgil Mănescu

astăzi, 13:22
65

Într-o lume în care interacțiunile sociale și profesionale sunt tot mai importante, dezvoltarea abilităților de comunicare și comportament adecvat devine crucială pentru succesul per...