Primele declarații ale Carinei Țurcan, arestată la Moscova "pentru spionaj în favoarea României"

Primele declarații ale Carinei Țurcan, arestată la Moscova "pentru spionaj în favoarea României"

Carina Țurcan, acuzată la Moscova de spionaj în favoarea României, a făcut primele comentarii pentru presă. Moldoveanca a spus că dosarul penal în care este vizată este un test pentru ea pe care îl va trece, notează Deschide.md, citând MK. Fosta membră a Consiliului de Administrare al companiei INTER RAO, a menționat că este deținută într-o celulă obișnuită și că nu are conflicte cu colegele din detenție.

Unica plângere a femeii este legată de mâncare, deoarece ea este vegetariană, iar meniul din închisoare este unul clasic. Carina Țurcan a solicitat să i se aducă vitamine și cărți. Moldoveanca a adăugat că presa a fost montată împotriva sa și că informațiile care au ieșit la iveală au fost pregătite din timp.

RIA NOVOSTI a scris că moldoveanca ar fi livrat României informații despre construcția unei Centrale Atomoelectrice în Turcia, care ar fi fost un proiect ruso-turcesc.

RBC nota de dimineață că FSB o acuză pe Carina Țurcan de livrarea unor informații ce țin de asigurarea cu energie electrică a Crimeii anexate în 2014 de către Rusia și a regiunilor separatiste din Donbas, Donețk și Lugansk.

Amintim că Țurcan a fost reținută la 14 iunie, despre arestul său afându-se abia pe 19 iunie. Aceasta este acuzată de spionaj în favoarea României și riscă până la 20 de ani de închisoare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
133

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
101

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
273

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...