Primăria va distribui către vârstnicii asistați pachete suport săptămânale în valoare de 105 lei

Primăria va distribui către vârstnicii asistați pachete suport săptămânale în valoare de 105 lei

În cursul zilei de marți, primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, a luat măsuri suplimentare de identificare și de asigurare a sprijinului pentru toate persoanele de peste 65 de ani.

Vârstnicii din municipiul Botoșani care trebuie asistați, sunt identificați cu sprijinul ONG-urilor locale, asociațiilor de proprietari, preoților, Sindicatului Pensionarilor și al asociațiilor minorităților.

Am fost și continui să fiu foarte preocupat de asigurarea sprijinului pentru toate persoanele de peste 65 de ani din municipiul Botoșani care nu au aparținători și nici pe altcineva care să le ajute la procurarea bunurilor de strictă necesitate, precum alimentele sau medicamentele, în această perioadă dificilă. Pentru a nu uita pe nimeni și pentru a evita posibilitatea ca unii dintre vârstnicii botoșăneni să se bucure de suport multiplu, în timp ce alții să nu fie știuți de nimeni, suferind în singurătate, am adunat în jurul primăriei municipale toate entitățile în măsură să furnizeze informații despre astfel de cazuri și să contribuie la asistarea celor aflați în nevoie", a transmis Cătălin Flutur.

Astfel au fost prezenți reprezentanții Bisericii Ortodoxe și ai celorlalte culte religioase, care au dat asigurări privind implicarea preoților din toate parohiile orașului pentru identificarea persoanelor care au nevoie de sprijin, Sindicatul Pensionarilor și asociațiile minorităților, președintele Federației Asociațiilor de Proprietari din municipiu, care a transmis către toate asociațiile cererea de informații privind vârstnicii aflați în categoria celor ce necesită suport, dar și reprezentanții ONG-urilor implicate în ajutarea persoanelor de peste 65 de ani cu nevoi speciale în această perioadă de criză sanitară (ASOCIAȚIA GRUP CIVIC BOTOȘANI, Asociatia Happy, Scut Botoşănean,Pro Urban).

Totodată, ediulul transmite pe această cale și apelul ONG-urilor amintite către toți botoșănenii care vor să ajute la acțiunile specifice acestei perioade, inclusiv distribuția de alimente și medicamente către vârstnici, de a se înscrie pe listele de voluntari.

„Pe această cale vreau să le mulțumesc celor de la ASOCIAȚIA GRUP CIVIC BOTOȘANI, Asociatia Happy, Scut Botoşănean,Pro Urban pentru implicare”, a menționat edilul.

Primăria  a pus la dispoziția tuturor celor care pot semnala cazuri  de persoane de peste 65 de ani, din municipiu, fără aparținători sau susținători de altă natură, care au nevoie de sprijinul autorităților pentru aprovizionare, în condițiile restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus:

0231/502200
0372/316724

Am semnat marți protocoalele de colaborare cu cele patru ONG-uri amintite, Grup Civic Botoșani, Happy Botoșani Scut Botoșănean și Pro Urban, prin care acestea ne vor ajuta la distribuirea către vârstnicii asistați a pachetelor suport săptămânale, conținând alimente și bunuri de strictă necesitate în valoare de 105 lei”, a mai transmis Cătălin Flutur.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Blocada polițiștilor și jandarmilor în Botoșani și localități s-a lăsat cu sancțiuni: 14 șoferi au rămas fără permis în ultimele 24 de ore!

astăzi, 17:24
17

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 5 acțiuni punctuale în orașele Dorohoi, Săveni, Flămânzi, Darabani și Botoșani în cadrul planului BLOCADA, a...

PNL Botoșani, Cătălin Flutur, întâlnire cu taximetriștii: „O unitate de breaslă mai rar întâlnită în zilele noastre” (foto)

astăzi, 16:14
51

Candidatul din partea Partidului Național Liberal (PNL) – Filiala Botoșani, Cătălin Flutur, a avut zilele trecute o întâlnire cu taximetriștii din Botoșani.Redăm mai jos i...

Eveniment dedicat antreprenorilor din Botoșani: Conferință despre dezvoltarea unor afaceri inteligente! (foto)

astăzi, 15:56
106

Sute de antreprenori din Botoșani au participat, joi, la o conferință despre dezvoltarea unor afaceri inteligente cu fonduri europene. Evenimentul este organizat de către Camera de Comerț, Indust...