Pop: Invatamantul profesional si tehnic, reintrodus din anul scolar 2012-2013

Pop: Invatamantul profesional si tehnic, reintrodus din anul scolar 2012-2013
Invatamantul profesional si tehnic va fi reintrodus din anul scolar 2012-2013, cifra de scolarizare fiind deja aprobata, a declarat ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop.

"Ne mobilizam in momentul de fata sa reintroducem invatamantul profesional si tehnic, invatamant care ar trebui sa completeze foarte mult acea lipsa pe care o are sistemul in momentul de fata, in ceea ce priveste instruirea de persoane care sa ocupe aceasta nisa de piata, cea a micilor meseriasi. Trebuie sa reinfiintam invatamantul profesional si foarte repede sa avem profesionisti in acest sector de munca pe piata. (...) In lege scrie clar ca acest tip de invatamant trebuie introdus, insa, din pacate, nu s-a facut nimic in acest sens in ultimul an si jumatate", a spus Pop, citat de NewsIn.

Ministrul interimar al Educatiei a adaugat ca in momentul de fata lucreaza la o Hotarare de Guvern privind bursele pe care le primesc elevii din scolile profesionale si tehnice.

"Am aprobat aproximativ 120.000 de locuri pentru invatamantul profesional. Vreau sa elaboram Hotararea de Guvern privind acea bursa pe care o au elevii. Speram sa intre miercuri in sedinta de Guvern, insa suntem inca in stadiul de munca", a mai afirmat Pop.

Acesta a subliniat ca, in momentul de fata, in sistemul de invatamant exista cadre didactice suficiente pentru a preda in scolile profesionale.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Actele „de mână” vor putea fi titluri executorii, chiar dacă nu sunt înregistrate în registrele publice

astăzi, 18:20
474

Pe viitor, înscrisurile sub semnătură privată vor putea fi folosite ca titluri executorii chiar și fără să fie înscrise în registrele publice corespunzătoare, așa cum stabil...

Bărbat găsit fără suflare într-un părău din Dorohoi

astăzi, 17:28
350

Un bărbat în vârstă de 42 de ani a fost găsit fără suflare într-un pârâu, sâmbătă, pe strada Oborul Nou din municipiul Dorohoi.Descoperirea a fost făcut...

Comitet întrunit de urgență la Prefecură, din cauza Codului portocaliu de furtuni și a coronavirusului

astăzi, 17:13
581

Membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-au întrunit în şedinţă extraordinară astăzi, în contextul avertizării meteorologice de tip Cod Portocaliu, va...