Pop: Invatamantul profesional si tehnic, reintrodus din anul scolar 2012-2013

Pop: Invatamantul profesional si tehnic, reintrodus din anul scolar 2012-2013
Invatamantul profesional si tehnic va fi reintrodus din anul scolar 2012-2013, cifra de scolarizare fiind deja aprobata, a declarat ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop.

"Ne mobilizam in momentul de fata sa reintroducem invatamantul profesional si tehnic, invatamant care ar trebui sa completeze foarte mult acea lipsa pe care o are sistemul in momentul de fata, in ceea ce priveste instruirea de persoane care sa ocupe aceasta nisa de piata, cea a micilor meseriasi. Trebuie sa reinfiintam invatamantul profesional si foarte repede sa avem profesionisti in acest sector de munca pe piata. (...) In lege scrie clar ca acest tip de invatamant trebuie introdus, insa, din pacate, nu s-a facut nimic in acest sens in ultimul an si jumatate", a spus Pop, citat de NewsIn.

Ministrul interimar al Educatiei a adaugat ca in momentul de fata lucreaza la o Hotarare de Guvern privind bursele pe care le primesc elevii din scolile profesionale si tehnice.

"Am aprobat aproximativ 120.000 de locuri pentru invatamantul profesional. Vreau sa elaboram Hotararea de Guvern privind acea bursa pe care o au elevii. Speram sa intre miercuri in sedinta de Guvern, insa suntem inca in stadiul de munca", a mai afirmat Pop.

Acesta a subliniat ca, in momentul de fata, in sistemul de invatamant exista cadre didactice suficiente pentru a preda in scolile profesionale.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Organele de ordine vor asigura paza la manifestările religioase cu ocazia sărbătoririi Sfântului Mare Mucenic Gheorghe! (Foto)

astăzi, 14:53
20

În zilele de 22 și 23 aprilie, jandarmii botoșăneni, împreună cu efective de poliție, poliție locală și pompieri, vor lua măsurile necesare pentru desfășurarea in siguranță a ...

Cum să evităm pericolele internetului, sfaturi pentru părinți!

astăzi, 14:35
12

Într-un document redactat la începutul anilor 2000 în Statele Unite ale Americii, intitulat „Familia ta și ciberspațiul”, se vorbeşte despre lucrurile pe care părinț...

Toți profesorii corectori de la Evaluarea Națională și BAC 2024 vor fi în centre de evaluare, nu vor mai evalua de acasă, anunță Ligia Deca

astăzi, 13:36
72

Profesorii corectori de la Evaluarea Națională și examenul național de Bacalaureat 2024 vor fi în centre de examen, nu vor mai putea evalua lucrările elevilor de acasă, așa cum s-a î...