Polițiștii rutieri nu IARTĂ inconștienții din trafic! Un tânăr a fost ARESTAT, după ce s-a urcat la volan fără permis și a circulat cu viteză!
BOTOSANI

Polițiștii rutieri nu IARTĂ inconștienții din trafic! Un tânăr a fost ARESTAT, după ce s-a urcat la volan fără permis și a circulat cu viteză!
Poliţiştii rutieri din cadrul I.P.J. Botoşani desfăşoară în acest sfârșit de săptămână, activităţi suplimentare, în sistem integrat, pentru siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi.

În perioada 08 – 10.07.a.c., peste 70 de poliţişti rutieri, de ordine publică, precum şi din cadrul poliţiei transporturi, acţionează zilnic, pentru prevenirea abaterilor de la regimul rutier, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren. Scopul principal al acestor acţiuni este reducerea numărului de accidente rutiere şi a consecinţelor acestora, prin depistarea şi sancţionarea conducătorilor de vehicule care nu respectă normele rutiere.

Vineri, 08 iulie, cu prilejul acţiunilor desfăşurate, poliţiştii au constatat în flagrant 14 infracţiuni, dintre care 6 la regimul rutier. Au fost constatate 156 de abateri contravenţionale de la normele rutiere (între care 69 de cazuri privind încălcarea regimului legal de viteză) şi 23 de abateri de la legislaţia de ordine publică.

Sancţiunile cu amendă aplicate sunt în valoare totală de 35.475 lei; totodată, ca măsuri complementare, poliţiştii au reţinut 4 permise de conducere şi au retras 6 certificate de înmatriculare. O persoană este cercetată în stare de reţinere, pentru săvârşirea repetată de infracţiuni la regimul rutier.

Sofer ARESTAT pentru că s-a urcat la volan fara permis, intr-o masina radiata! În plus, circula cu viteza!

La data de 8 iunie, în jurul orei 16.25, a fost oprit în trafic, pe DN 29A, în localitatea Horlăceni, un autoturism înmatriculat în Italia, a cărui viteză de rulare era de 86 km/h.

Conducătorul autoturismului a fost identificat în persoana lui C. D. de 33 de ani, din municipiul Dorohoi, județul Botoșani. Verificările suplimentare efectuate de poliţişti au stabilit că tânărul nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, iar autoturismul condus de acesta era radiat din circulație de către autoritățile italiene, din data de 24.03.2015.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și punerea în circulație și conducerea unui vehicul neînmatriculat.

De asemenea, constatându-se că prin conduita sa rutieră, tânărul aduce o atingere gravă normelor privind circulaţia pe drumurile publice şi crează o stare de real pericol pentru ceilalţi participanţi la trafic (acesta a mai fost depistat în flagrant şi cercetat pentru acelaşi gen de fapte în perioada decembrie 2015 – ianuarie 2016), faţă de C.D. s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore în arestul IPJ Botoşani, urmând ca pe numele său să fie formulată propunere de arestare preventivă.

Poliţiştii rutieri le mulţumesc tuturor conducătorilor auto care înţeleg să respecte legislaţia rutieră şi pe ceilalţi participanţi la trafic!

Comunicat de presa Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pista de alergare a Stadionului Municipal se redeschide

astăzi, 15:16
176

Direcția Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA) din Botoșani a anunțat deschiderea pistei de alergare începând de marți, 2 iunie a.c.Aceasta va fi pusă la dipoziția publicu...

Program normal de funcționare a APIA, în sărbătorile legale de 1 și 8 iunie

astăzi, 15:09
51

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Centrul Județean  Botoșani aduce la cunoștința beneficiarilor de sprijin financiar că în zilele de sărbătoare legală ...

FOTO: Noi donații importante din partea Mitropoliei Moldovei și Bucovinei ​pentru „Mavromati”

astăzi, 15:04
162

Arhiepiscopia Iașilor, Colegiul „Sfântul Nicolae” din Iași au oferit Spitalului de Urgență Mavromati Botoșani aparatură medicală în valoare de peste 19000 de lei, c...