Platformele pentru gunoi nou amenajate în municipiu încă nu pot fi folosite

Platformele pentru gunoi nou amenajate în municipiu încă nu pot fi folosite
Primăria Botoșani și Consiliul Județean nu au reușit încă să ajungă la o înțelegere în ceea ce privește preluarea de către municipalitate a celor 150 de platforme care au fost amenajate în municipiul Botoșani în cadrul master planului pe deșeuri.

Odată cu preluarea acestor platforme ar urma să fie amplasate și containerele achiziționate în cadrul proiectului privind deșeurile, containere cu ajutorul cărora să se facă colectarea selectivă a deșeurilor.

"Cele 150 de platforme au fost realizate în cadrul master planului județean de gestionare a deșeurilor. Marea problemă care există nu este efectiv preluarea ci costurile pe care le implică preluarea acestor platforme. Platformele au în componența lor aproximativ 1.000 de containere pentru deșeuri menajere, 544 de containere pentru deșeuri din plastic și metal, 272 de containere pentru deșeuri de carton și hârtie și 270 de containere pentru deșeuri de sticlă. Deșeurile astea trebuie colectate, și acest lucru implică costuri. Consiliul Județean spune că nu are cum să plătească costurile respective, automat nici autoritatea publică nu poate să suporte costurile respective. Legislația spune foarte clar că toate costurile privind colectarea deșeurilor, începând de la generare, colectare, transport și eliminare prin depozitare sau valorificare trebuie prinse în tarife", a precizat Simion Drelciuc, directorul Urban Serv.

Platformele nou amenajate se adaugă celor 80 deja existente în municipiul Botoșani. Fiecare platformă va avea minim șase eurocontainere. 

Săptămâna aceasta a avut loc o ședință pe această temă la Primăria Botoșani, unde au participat și reprezentanții Consiliului Județean, fiind programată pentru zilele următoare o nouă ședință.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vești sumbre pentru bugetari: din ianuarie anul viitor revine impozitarea progresivă!

Luni, 18 Martie 2024
277

Salariile bugetarilor ar putea îngheța pentru a reduce cheltuielile. Mai mult, anunță Marcel Boloș, ministrul de finanțe, impozitarea progresivă ar putea fi implementată în Rom&acir...

Mama lui Ayan, mesaj emoționant către comunitate: ”Este pentru prima dată când mă mândresc ca sunt româncă!”

Luni, 18 Martie 2024
5321

Ayan locuia la Tudora, cu bunicii, iar părinții munceau în Londra. Duminică, o veste cruntă i-a năucit: copilul lor nu era de găsit.Au urmat mai bine de 24 de ore de căutări, cu o mo...

Patru tineri din Botoșani, deținători de droguri, depistați și sancționați de jandarmi!

Luni, 18 Martie 2024
209

La finalul săptămânii trecute, în urma acțiunilor executate de jandarmii botoșăneni împreună cu Serviciul Județean de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani î...