Pericol peste râul Jijia. Un pod care leagă localităţile Dimăcheni şi Mateieni, s-a surpat

Pericol peste râul Jijia. Un pod care leagă localităţile Dimăcheni şi Mateieni, s-a surpat

Un pod peste râul Jijia care asigură legătura între localităţile Dimăcheni şi Mateieni din judeţul Botoşani a devenit impracticabil, iar autorităţile locale au cerut, marţi, sprijinul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU).

Primarul comunei Dimăcheni, Marinel Moruz, a trimis o adresă CJSU prin care arată că ambele capete ale podului s-au surpat, „punând în pericol circulaţia autovehiculelor".

Vă informăm că pe DC 69A, ce aparţine unităţii administrativ- teritoriale Dimăcheni, se află podul peste râul Jijia, care face legătura între comuna Corlăteni şi satul Mateieni, aflându-se într-o stare de risc cu ambele capete de pod surpate, punând în pericol circulaţia vehiculelor şi autovehiculelor. Unitatea noastră nu dispune de fonduri de la bugetul local pentru consolidarea acestui pod şi solicităm de la dumneavoastră pentru a ne sprijini şi a lua măsuri", se arată în adresa înaintată de primarul din Dimăcheni.

Membrii CJSU au decis, într-o şedinţă care a avut loc luni, constituirea unei comisii formată din specialişti de la Inspecţia în Construcţii care să evalueze starea podului şi să ia eventuale decizii cu privire la restricţionarea traficului rutier în zona respectivă.

„Dacă într-adevăr e o problemă serioasă legată de siguranţa în exploatare, trebuie închis", a declarat şeful Inspecţiei în Construcţii, Mihai Platon, citat de Agerpres.

„Dacă nu prezintă siguranţă în exploatare, ce facem cu echipajele de intervenţie, care trebuie să ajungă în zonă, fie că vorbim de pompieri, ambulanţă sau altele?", a afirmat, la rândul său, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Cristian Amarandei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Părintele Ioachim, condus pe ultimul drum de mulțime de preoți și credincioși! (Foto)

astăzi, 07:58
53

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a oficiat miercuri slujba înmormântării. Părintele ieromonah Ioachim Enea își va dormi ...

Profesorii vor fi plătiți mai mult pentru participarea la examenele naționale din această vară, anunță Ligia Deca!

astăzi, 07:30
28

“Ceea ce pot spune cu siguranță este că va fi o creștere față de anul trecut și o vom anunța în scurt timp”, a spus Deca la TVR Info, în emisiunea Info Edu, miercuri, 1...

Bunica Viorica a dispărut de acasă, sunați la 112 dacă o vedeți!

astăzi, 07:07
142

Taraș Viorica este din localitatea Pădureni, comuna Coșula. Miercuri seara, la ora 19:00, a plecat de la locuința unei cunoștințe înspre domiciliul său, însă până în p...