Pericol pe șosele: Mașini cu defecțiuni grave la sistemele de frânare și direcție, descoperite în urma unor controale!
BOTOSANI

Autovehicule cu defecțiuni grave la sistemele de frânare și direcție, la punți și fuzete, sunt principalele probeleme descoperite la o parte dintre autovehiculele care au circulat anul trecut pe șoselele din județul Botoșani 

Pericol pe șosele: Mașini cu defecțiuni grave la sistemele de frânare și direcție, descoperite în urma unor controale!

Registrul Auto Român a verificat tehnic în trafic, pe parcursul anului trecut, 2013 de vehicule în județul Botoşani. În urma controalelor, inspectorii RAR au descoperit că 4,57% (92) dintre vehiculele controlate prezentau pericol iminent de accident, în special din cauza defecțiunilor majore la sistemul de frânare și la direcție. În aceste situații una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, care poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice la reprezentanțele Registrului Auto Român. 

Din totalul autoturismelor, autoutilitarelor, motocicletelor și remorcilor oprite, 20,32% au prezentat diferite probleme tehnice sau legate de acte iar 19,27%  au fost respinse pentru că au fost considerate neconforme din punct de vedere al securității rutiere (inspectorii RAR au constatat proasta funcționare a instalației electrice de iluminare și semnalizare, defecțiuni ale sistemului de frânare, starea necorespunzătoare a șasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale în mecanismul de direcție sau în articulațiile punților față și spate).

Din totalul vehiculelor verificate, 1,69% au fost neconforme din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspecției tehnice periodice (dovada de efectuare a ITP expirată, dovezi de efectuare a ITP false). În urma analizei emisiilor poluante, la 2,04% dintre autovehiculele verificate inspectorii RAR au constatat depășirea nivelului maxim admis .

În urma controalelor mixte desfășurate în județul Botoşani de către Registrul Auto Român și Poliția Rutieră, pe parcursul anului 2016 au fost aplicate 431 sancțiuni, au fost reținute 18 permise de conducere și 246 de certificate de înmatriculare. 

Directorul general al Registrului Auto Român  George-Adrian Dincă, menționează că rezultatele controalelor desfășurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte R.A.R. – Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Doliu în mediul academic, s-a stins un profesor care a pregătit studenți și la Botoșani!

astăzi, 07:10
317

Din rândul universitarilor de la departamentul de Căi de Comunicații și Fundații de la Facultatea de Construcții și Instalații, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Ia...

Calendar ortodox: Îi cinstim pe Sfinţii Mucenici Hrisant şi Daria, Claudiu şi Ilaria; Sfântul Mucenic Marian diaconul (Zi aliturgică. Canonul Mare)

astăzi, 07:00
18

Sfântul Hrisant († 283) era din Egipt, dar s-a mutat la Roma împreună cu tatăl său, Polemon, care era păgân. După ce a învăţat toată filosofia păgână, Hr...

Vești sumbre pentru bugetari: din ianuarie anul viitor revine impozitarea progresivă!

Luni, 18 Martie 2024
373

Salariile bugetarilor ar putea îngheța pentru a reduce cheltuielile. Mai mult, anunță Marcel Boloș, ministrul de finanțe, impozitarea progresivă ar putea fi implementată în Rom&acir...