O poveste cu viaţă, despre viaţă: reîntâlnirea dintre un paramedic şi cel mai mic pacient al său

Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă postează duminică povestea unei întâmplări extraordinare, al cărei protagonist este un paramedic de la Garda de Intervenţie Ştefăneşti. O micuţă pe care în urmă cu aproape şase ani a ajutat-o să vină pe lume este pentru el "viaţa din căuşul palmei".

O poveste cu viaţă, despre viaţă: reîntâlnirea dintre un paramedic şi cel mai mic pacient al său

   Foto: Facebook IJSU

Iată postarea ISU:

"Elena Florentina - viața din căușul palmei"

La prima vedere această fotografie pare să reprezinte un tablou devenit clasic - un pompier -paramedic cu un copil in brate. Imaginea reprezintă însă întâlnirea emoționantă dintre o fetiță care nu a împlinit încă șase ani și salvatorul ei.

Ziua de 4 aprilie 2013, pentru plutonierul major Bogdan Beșleagă, paramedic în cadrul Gărzii de Intervenție Ștefănești, părea să fie una obișnuită. Împreună cu colegii lui, plt.maj. Ioan Tîrzioru și plt.maj. Teodor Gafton, a raspuns la mai multe solicitări. După-amiaza, un apel anunța că la 61 de km distanță, la Dămideni, o femeie însărcinată are nevoie de ajutor.

Momentul sosirii echipajului SMURD Ștefănești a coincis cu nașterea prematură a unei fetițe. Lângă mamă, două vecine erau panicate. Cu toate că asista la prima naștere, paramedicul a acționat exemplar.

"Cand am intrat pe ușa, fetița venea pe lume. Am fost primul care a ținut-o în brațe. Femeile care erau în cameră spuneau că le este frică să pună mâna pe copil. Era atât de micuță că o țineam în ambele palme și încă mai rămânea loc. Nu avea mai mult de două kilograme. Am aspirat-o si i-am pensat cordonul ombilical. A început să respire și să scâncească", își amintește plt.maj. Bogdan Beșleagă.

Mama și fiica au fost transportate la spital cu ajutorul colegilor de la Serviciul Județean de Ambulanță. La două săptămâni, paramedicul s-a interesat de soarta micuței și medicii i-au transmis că intervenția lui i-a salvat viața pruncului.

"Am aplicat tot ceea ce am învățat la cursuri. E o motivație puternică faptul că ajutorul oferit de tine face diferența între viață și moarte. Simți că trebuie să te pregătești continuu", spune cu mândrie salvatorul.

Viața și-a continuat cursul firesc atât pentru salvator, cât și pentru fetiță care la naștere cântarea 1.750 grame. Salvatorul și-a împărțit timpul între familie- soție și cei doi băieți și serviciu. Fetița a crescut.

La aproape șase ani de la acest moment, paramedicul, în vârstă de 31 de ani, a dorit să revadă fetita pe care a salvat-o, pe Elena Florentina. Ea și-a întâmpinat salvatorul cu o îmbrățișare de neuitat.

"A sărit în brațele lui și și l-a îmbrățișat de parcă îl știa de o viață. Cred ca s-a creat o legătură între ei, altfel nu îmi explic. Ea nu reacționează asa cu oamenii pe care îi întâlnește prima data", ne-a povestit mama fetiței, Alina Rotaru, momentul reîntâlnirii.

Elena Florentina mai are doi frați. Sunt crescuți doar de mamă, într-o căsuță sărăcăcioasă. Bogdan simte ca poate și vrea să se implice mai mult. Această poveste înduioșătoare despre responsabilitate, atașament, dragoste, generozitate, loialitate, este imaginea pompierului român și o motivație puternică pentru toți cei care au ales această meserie.

 

Spune-ne opinia ta