O botosaneanca "inimoasa" a invins statul roman!

O botosaneanca "inimoasa" a invins statul roman!

 Clinica de Cardiologie Tg. Mures  

Ministerul Finantelor, Ministerul Sanatatii Publice, Casa Nationala a Asigurarilor de Sanatate, Casa de Asigurari de Sanatate Botosani, Casa de Asigurari de Sanatate Targu Mures si Institutul de boli cardiovasculare.

 

Sunt institutiile cu care s-a luptat, mai mult de un an de zile, o botosaneanca! Greu de crezut este insa faptul ca femeia a avut castig de cauza in instanta, statul roman fiind obligat acum sa plateasca daune, dar si cheltuielile de judecata. In luna mai, anul trecut, femeia de 54 de ani a suferit o interventie pe cord la o clinica din Targu Mures.

 

Acolo i s-a spus ca trebuie sa plateasca pentru dispozitivul care i-a fost implantat sub piele. Pacienta a platit, dar dupa un timp a actionat in instanta cele sase institutii, intre care si clinica in care i-a fost facuta operatia.

 

“Instanta a admis actiunea civila avand drept obiect daune si s-a decis plata catre asigurat a sumei suportate de el pentru dispozitiv, precum si cheltuielile de judecata”, a precizat Rodica Cociorva, seful departamentului juridic al CAS Botosani. Povestea femeii de 54 de ani a inceput, insa, la Spitalul Mavromati Botosani, unde femeia a suferit un stop cardiorespirator.

 

Medicii au resuscitat-o electric, insa, pentru ca viata ei era in real pericol, i s-a recomandat interventia de la Clinica de cardiologie interventionala din cadrul Institutului de boli cardiovasculare si transplant din Targu Mures. La Targu Mures, cadrele medicale au efectuat testele, precizand ca este necesara o operatie de implantare de urgenta a unui defibrilator electric cardiac.

 

Insa, desi pacienta era asigurata, operata intr-un spital de stat, iar dispozitivul cardiac era trecut pe lista aprobata de CNAS, ea a fost nevoita sa si-l cumpere de la un distribuitor de dispozitive medicale. De ce? Pentru ca spitalul nu primise fonduri anul trecut pentru astfel de operatii!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșăneanul care ajută la salvarea a mii de vieți, anual: „Încrederea donatorilor se câștigă în timp și cu foarte multă răbdare”

astăzi, 19:49
64

Vlad Plăcintă locuiește în satul Boscoteni din județul Botoșani. Puteți s-o căutați pe hartă, dar nu va fi ușor s-o găsiți. Cu destul de mulți ani în urmă, de sărbătoarea A...

Iftime cere 4 milioane de euro pentru un as al FC Botoșani

astăzi, 19:34
141

Valeriu Iftime, patronul echipei FC Botoşani, a anunţat că este pregătit să îi vândă încă un jucător lui Gigi Becali, însă, de această dată, pentru o sumă colosală...

Bătaie pe două posturi de șofer pe ambulanță, în Botoșani. 26 de candidați au fost eliminați din prima

astăzi, 19:26
479

Nu mai puțin de 40 de șoferi botoșăneni și-au încercat norocul pentru unul dintre posturile de conducător auto pe autosanitară, scoase la concurs în cadrul Serviciului Județean de ...