O botosaneanca "inimoasa" a invins statul roman!

O botosaneanca "inimoasa" a invins statul roman!

 Clinica de Cardiologie Tg. Mures  

Ministerul Finantelor, Ministerul Sanatatii Publice, Casa Nationala a Asigurarilor de Sanatate, Casa de Asigurari de Sanatate Botosani, Casa de Asigurari de Sanatate Targu Mures si Institutul de boli cardiovasculare.

 

Sunt institutiile cu care s-a luptat, mai mult de un an de zile, o botosaneanca! Greu de crezut este insa faptul ca femeia a avut castig de cauza in instanta, statul roman fiind obligat acum sa plateasca daune, dar si cheltuielile de judecata. In luna mai, anul trecut, femeia de 54 de ani a suferit o interventie pe cord la o clinica din Targu Mures.

 

Acolo i s-a spus ca trebuie sa plateasca pentru dispozitivul care i-a fost implantat sub piele. Pacienta a platit, dar dupa un timp a actionat in instanta cele sase institutii, intre care si clinica in care i-a fost facuta operatia.

 

“Instanta a admis actiunea civila avand drept obiect daune si s-a decis plata catre asigurat a sumei suportate de el pentru dispozitiv, precum si cheltuielile de judecata”, a precizat Rodica Cociorva, seful departamentului juridic al CAS Botosani. Povestea femeii de 54 de ani a inceput, insa, la Spitalul Mavromati Botosani, unde femeia a suferit un stop cardiorespirator.

 

Medicii au resuscitat-o electric, insa, pentru ca viata ei era in real pericol, i s-a recomandat interventia de la Clinica de cardiologie interventionala din cadrul Institutului de boli cardiovasculare si transplant din Targu Mures. La Targu Mures, cadrele medicale au efectuat testele, precizand ca este necesara o operatie de implantare de urgenta a unui defibrilator electric cardiac.

 

Insa, desi pacienta era asigurata, operata intr-un spital de stat, iar dispozitivul cardiac era trecut pe lista aprobata de CNAS, ea a fost nevoita sa si-l cumpere de la un distribuitor de dispozitive medicale. De ce? Pentru ca spitalul nu primise fonduri anul trecut pentru astfel de operatii!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Arafat, sinceritate extremă pentru protestatarii care nu cred în coronavirus: Îi aşteptăm la spital. O parte din ei nu or să scape

astăzi, 21:19
609

Raed Arafat, Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a spus duminică seară într-o emisiune televizată că îi aşteaptă la spital pe cei care nu cred în coronavirus ...

Suntem izolați: Ungaria se alătură țărilor care restricționează accesul românilor spre Europa

astăzi, 20:13
975

Românii care nu cred că noul coronavirus există, nu poartă măști de protecție și nici nu acceptă să respecte măsurile de prevenire a extinderii noului virus - ceea ce a dus, după cum ...

180 de lei pe lună pentru mâncare pentru pensionarii cu venituri mici

astăzi, 19:40
241

Pensionarii cu venituri mici, care au peste 75 de ani, vor primi tichete în valoare de 180 lei lunar pentru mâncare, se arată într-un proiect de ordonanță de urgență adoptat rec...