NU avem drumuri, NU avem educația și nici spitalele cele mai bune din România! Dar: botoșănenii sunt cei mai buni plătitori de taxe și impozite din România!

NU avem drumuri, NU avem educația și nici spitalele cele mai bune din România! Dar: botoșănenii sunt cei mai buni plătitori de taxe și impozite din România!

 "Indicatorii de performanță" ai Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) nu arată prea bine după standardele instituției și cu atât mai puțin după necesitățile bugetului general consolidat, reiese din rapoartele oficiale ale Fiscului.

Gradul de conformare voluntară la plată a scăzut în primul semestru al acestui an în România la 86%. Deși majoritatea direcțiilor regionale au reușit să facă progrese în acest sens, pașii înapoi făcuți de București, respectiv de la Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili (DGAMC), au tras în jos scorul general.

Cele mai bune progrese la acest indicator s-au înregistrat la direcția regională de la Iași, care reunește județele din nord-estul României, respectiv Botoșani, Suceava, Neamț, Iași, Bacău și Vaslui, unde gradul de conformare a înregistrat un salt de 1,3 puncte procentuale în ultimul an.   

Astfel, contribuabilii din regiunea de nord-est, cea mai săracă a României și din toată Europa, s-au dovedit mai buni platnici decât cei din regiuni cu un nivel de trăi mai ridicat, scrie ziare.com.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cine plătește dacă te inundă vecinul: legea spune clar!

astăzi, 15:00
55

Atunci când te confrunți cu o inundație în apartament cauzată de unul dintre vecini, este important să acționezi rapid și eficient pentru a minimiza pagubele și pentru a stabili cin...

Primii fermieri despăgubiți în acest an din cauza secetei și a grindinei. ”Am fost la un fermier din județul Botoșani…”

astăzi, 14:25
62

Echipele din cadrul Clubului Fermierilor Români (CFRO) Broker de Asigurare au un program încărcat în aceste zile în care se fac constatări în câmp acolo unde ferm...

Expoziția „Sacrul în artă” la Muzeul ”Ștefan Luchian” din Ștefănești!

astăzi, 13:29
26

Într-o perioadă cu profunde valențe spirituale, demersul expozițional devine un gest firesc de pioșenie în fața divinității, concretizat prin aducerea în fața publicului a un...