Nominalizatii la Premiul National de Poezie Mihai Eminescu pentru anul 2008, Opera Prima

Nominalizatii la Premiul National de Poezie Mihai Eminescu pentru anul 2008, Opera Prima

Svetlana Carstean s-a nascut la Botosani, in 1969

Premiul National de Poezie Mihai Eminescu, Opera Prima, pentru anul 2008, va fi acordat in ziua de 15 ianuarie, in cadrul unui spectacol la care si-a anuntat deja prezenta si ministrul Culturii, Theodor Paleologu.

Nominalizatii sunt Svetlana Carstean, Aida Hancer, Catalina Cadinoiu, Florin Caragiu si Daniela Popa.

Svetlana Carstean, pentru cartea Floare de menghina, aparuta la Editura Cartea romaneasca - 2008
 

Svetlana Carstean (nascuta in 1969, Botosani) este scriitoare si jurnalista. Membru cofondator al cenaclului Central de la Facultatea de Litere din Bucuresti, a publicat pentru prima data poemul Floarea de menghina in 1995, in volumul de debut colectiv Tablou de familie (alaturi de colegii sai Sorin Ghergut, Razvan Radulescu, Cezar Paul-Badescu, Mihai Ignat si T.O. Bobe). A publicat de-a lungul anilor articole, interviuri si poeme in Dilema, Observator Cultural, Romania literara, Adevarul literar si artistic.

Aida Hancer, cartea Eva nimanui, Editura Vinea, 2008

Nascuta la 15.03.1989 in Suceava, Aida Hancer este o rasfatata a concursurilor literare, recoltand in ultimii ani numeroase premii in mai toata tara, dintre care selectam Marile Premii la Concursul Vasile Alecsandri – Bacau 2006, Concursul de Poezie Provers-Nicula – 2007, Concursul National de Poezie Tudor Arghezi-Tg-Jiu – mai 2007, Festivalul National de Poezie Costache Conachi-Tecuci – 2007, Festivalul National de Poezie Lira de Argint- Alexandru Sihleanu – 2007, sau Premiul I la Concursul de Poezie Arena cu visatori-Pitesti – 2007.

Catalina Cadinoiu, pentru cartea Nuferii mor in cada, Editura Cartea Romaneasca, 2008

Nascuta in Delta, la Periprava (vin caii cu oasele detinutilor), Catalina Cadinoiu debuteaza cu versuri puternice, substantiale si inedite, atat prin forta imaginilor, cat si prin vitalitatea discursului. Autobiografica pe largi portiuni, patetic-subiectiva, poezia autoarei nu-si propune sa reconstituie un univers pierdut si indepartat in timp, nici sa cucereasca prin pitorescul ori culoarea locala, ci sa inlesneasca o mai profunda cunoastere de sine. (Dan Cristea)

Florin Caragiu, pentru cartea Catacombe. Aici totul e viu, Editura Vinea, 2008

Florin Caragiu (nascut in 1969, la Ploiesti), absolvent al Facultatii de Matematica si al Facultatii de Teologie Ortodoxa din cadrul Universitatii Bucuresti, dupa ce a publicat un numar impresionant de articole de specialitate si de traduceri, precum si volumele Cuviosul Gherasie Isihastul (2004) si Antropologia iconica (2008), debuteaza in poezie cu volumul Catacombe. Aici totul e viu (Editura Vinea, 2008). Volumul a fost deja distins cu marele premiu la Galele Ion Vinea, editia a XVII-a.

Daniela Popa, pentru cartea Paper clips, 2008


CITESTE AICI SI NOMINALIZATII LA PREMIUL NATIONAL DE POEZIE MIHAI EMINESCU PENTRU ANUL 2008, OPERA OMNIA


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Victorie categorică a naționalei de tineret la Campionatul European din Italia: 4-1 cu naționala Croației!

Marţi, 18 Iunie 2019
328

Jucatorii pregatiti de Mirel Radoi s-au impus cu un incredibil 4-1 in fata reprezentativei similare a Croatiei la capatul unui meci in care nu s-a pus problema invingatoarei. Partida disputata pe...

Ministerul Sănătății va introduce indicatori de performanță în funcție de care vor fi plătiți angajații din spitale

Marţi, 18 Iunie 2019
341

Ministerul Sănătății va face "o propunere de modificare a regulamentului de organizare și funcționare pentru toate spitalele, cu obligativitatea de aplicare" ce ar urma să includă in...

Meteorologii au emis COD PORTOCALIU pentru mai multe localități din județul Botoșani!

Marţi, 18 Iunie 2019
2667

Administrația Națională de Meteorologie a emis pentru mai multe localități din județul Botoșani o alertă de COD PORTOCALIU, valabilă în intervalul 19:00-20:00. ...