Nominalizatii la Premiul National de Poezie Mihai Eminescu pentru anul 2008, Opera Prima

Nominalizatii la Premiul National de Poezie Mihai Eminescu pentru anul 2008, Opera Prima

Svetlana Carstean s-a nascut la Botosani, in 1969

Premiul National de Poezie Mihai Eminescu, Opera Prima, pentru anul 2008, va fi acordat in ziua de 15 ianuarie, in cadrul unui spectacol la care si-a anuntat deja prezenta si ministrul Culturii, Theodor Paleologu.

Nominalizatii sunt Svetlana Carstean, Aida Hancer, Catalina Cadinoiu, Florin Caragiu si Daniela Popa.

Svetlana Carstean, pentru cartea Floare de menghina, aparuta la Editura Cartea romaneasca - 2008
 

Svetlana Carstean (nascuta in 1969, Botosani) este scriitoare si jurnalista. Membru cofondator al cenaclului Central de la Facultatea de Litere din Bucuresti, a publicat pentru prima data poemul Floarea de menghina in 1995, in volumul de debut colectiv Tablou de familie (alaturi de colegii sai Sorin Ghergut, Razvan Radulescu, Cezar Paul-Badescu, Mihai Ignat si T.O. Bobe). A publicat de-a lungul anilor articole, interviuri si poeme in Dilema, Observator Cultural, Romania literara, Adevarul literar si artistic.

Aida Hancer, cartea Eva nimanui, Editura Vinea, 2008

Nascuta la 15.03.1989 in Suceava, Aida Hancer este o rasfatata a concursurilor literare, recoltand in ultimii ani numeroase premii in mai toata tara, dintre care selectam Marile Premii la Concursul Vasile Alecsandri – Bacau 2006, Concursul de Poezie Provers-Nicula – 2007, Concursul National de Poezie Tudor Arghezi-Tg-Jiu – mai 2007, Festivalul National de Poezie Costache Conachi-Tecuci – 2007, Festivalul National de Poezie Lira de Argint- Alexandru Sihleanu – 2007, sau Premiul I la Concursul de Poezie Arena cu visatori-Pitesti – 2007.

Catalina Cadinoiu, pentru cartea Nuferii mor in cada, Editura Cartea Romaneasca, 2008

Nascuta in Delta, la Periprava (vin caii cu oasele detinutilor), Catalina Cadinoiu debuteaza cu versuri puternice, substantiale si inedite, atat prin forta imaginilor, cat si prin vitalitatea discursului. Autobiografica pe largi portiuni, patetic-subiectiva, poezia autoarei nu-si propune sa reconstituie un univers pierdut si indepartat in timp, nici sa cucereasca prin pitorescul ori culoarea locala, ci sa inlesneasca o mai profunda cunoastere de sine. (Dan Cristea)

Florin Caragiu, pentru cartea Catacombe. Aici totul e viu, Editura Vinea, 2008

Florin Caragiu (nascut in 1969, la Ploiesti), absolvent al Facultatii de Matematica si al Facultatii de Teologie Ortodoxa din cadrul Universitatii Bucuresti, dupa ce a publicat un numar impresionant de articole de specialitate si de traduceri, precum si volumele Cuviosul Gherasie Isihastul (2004) si Antropologia iconica (2008), debuteaza in poezie cu volumul Catacombe. Aici totul e viu (Editura Vinea, 2008). Volumul a fost deja distins cu marele premiu la Galele Ion Vinea, editia a XVII-a.

Daniela Popa, pentru cartea Paper clips, 2008


CITESTE AICI SI NOMINALIZATII LA PREMIUL NATIONAL DE POEZIE MIHAI EMINESCU PENTRU ANUL 2008, OPERA OMNIA


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Scriitoare din Botoșani, protagonistă în derularea unui Incubator de lectură pentru copiii din Delta Dunării

Luni, 13 Iulie 2020
141

Peste 50 de copii din Delta Dunării participă în săptămâna 13-18 iulie la Incubatorul de lectură, un proiect creat şi derulat de scriitoarele Svetlana Cârstean şi Ana Maria Sa...

PNL Botoșani: „Minciuna este modul de gândire a PSD Botoșani”

Luni, 13 Iulie 2020
227

Comunicat:PSD Botoșani își arogă 500 de investiții aduse în județul Botoșani pe perioada guvernării lor. Îi întrebăm public: unde sunt aceste investiții pe care ș...

Bărbat găsit în ștreang într-o anexă din gospodărie

Luni, 13 Iulie 2020
544

Un bărbat din localitatea Cotu, comuna Copălău a fost găsit spânzurat într-o anexă a gospodăriei. Descoperirea a fost făcută de fiul bărbatului de 78 de ani, care locuia...