Ne întoarcem la normalitate: Wizz Air reia de astăzi zborurile spre Italia și Franța

Ne întoarcem la normalitate: Wizz Air reia de astăzi zborurile spre Italia și Franța

Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava a anunțat că Wizz Air reia de astăzi zborurile comerciale regulate dintre România și Italia, dar și spre Franța de la celelalte aeroporturi.

Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava  a precizat că începând de marți, 23 iunie, pasagerii care ajung în România din cele două țări nu mai sunt obligați să intre în carantină sau izolare la domiciliu deoarece Italia și Franța au intrat în zona verde, potritiv autorităților române.

Se reiau zborurile spre Roma, Ciampino, Milano, Bergamo și Bologna. Pentru moment, se mențin restricțiile de călătorie pentru Marea Britanie. Când acest stat va avea indicele de risc sub 5 cazuri noi/1 milion de locuitori, atunci zborurile vor putea fi reluate în siguranță, se arată în comunicatul aeroportului.

Decizia de reluare a zborurilor vine după ce premierul Orban a convocat Comitetul Național pentru Situații de Urgență, care a adoptat hotărârea nr. 31 prin care a fost actualizată lista statelor exceptate de la aplicarea măsurilor de carantină/izolare (zonă verde). Excepția se aplică persoanelor asimptomatice care sosesc în România din statele aflate pe listă.

Zborurile către și dinspre țările care fac obiectul excepției de la carantinare/izolare vor putea fi reluate de pe toate aeroporturile din România. Lista actualizată intră în vigoare la data 23.06.2020 și poate fi consultată pe site-ul www.cnscbt.ro.

În evaluarea statelor propuse de INSP pentru zona verde, s-a ținut cont de criteriul mediei numărului de cazuri noi înregistrate în ultimele 14 zile, respectiv mai puțin de cinci (5) cazuri la 1 milion de locuitori.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

astăzi, 20:34
450

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

astăzi, 19:51
113

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

astăzi, 19:15
71

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...