Motivarea instantei pentru achitarea medicului Bradisteanu: Este prea bogat ca sa ia spaga!

Motivarea instantei pentru achitarea medicului Bradisteanu: Este prea bogat ca sa ia spaga!
Avea avere, nu avea cum sa ia mita, este motivarea instantei pentru achitarea medicului Serban Bradisteanu!
 
Tribunalul Bucuresti a motivat decizia de achitare a medicului chirurg Serban Bradisteanu, acuzat de luare de mita, prin faptul ca acesta este "o persoana cunoscuta in lumea medicala" si ca "avea posibilitati materiale mostenite din familie".

Judecatoarea Otilia Bombos a decis ca medicul nu ar fi avut cum sa ia mita pentru ca este mostenitorul unei averi, avand totodata si posibilitati materiale, ca "medic renumit" care a lucrat atat in Romania, cat si in afara tarii, scrie Evenimentul Zilei.

"Inculpatul era (si este) o persoana cunoscuta in lumea medicala, de notorietate, care a participat la reuniuni de specialitate, la congrese, a intretinut permanent relatii cu specialisti cu preocupari comune. Era cunoscut in egala masura de reprezentantii tuturor firmelor ofertante, participante la licitatie. Avea posibilitati materiale mostenite din familie si castigate ca urmare a exercitarii activitatii sale complexe de medic renumit care a lucrat in Germania si in tara.

Acest statut social ii oferea posibilitatea sa nu dea curs unor eventuale tentatii materiale si sa-si exercite calitatea de membru al unei comisii de licitatie si de presedinte al unei astfel de comisii cu impartialitate, obiectivitate in selectarea participantilor si cu entuziasm si implicare in ducerea la indeplinire a acestei sarcini", se arata in motivarea instantei.

Tribunalul Bucuresti a mai transmis ca Serban Bradisteanu "a raspuns solicitarilor Ministerului Justitiei si de comun acord cu ceilalti membrii ai comisiei de licitatie".

De asemenea, judecatoarea a transmis ca declaratiile martorilor - asistente si medici - "inlatura acuzatia adusa inculpatului Bradisteanu Serban de Ministerul Public cu privire la implicarea acestuia intr-o fapta de coruptie cu caracter transfrontalier".
 
Serban Bradisteanu a fost achitat de judecatorii Tribunalului Bucuresti, pe 7 ianuarie, in dosarul in care era acuzat de luare de mita, in care DNA ceruse ca medicul sa fie condamnat la 10 ani de inchisoare pentru abuz in serviciu si luare de mita.

Dosarul a fost deschis de procurorii DNA pe numele lui Bradisteanu inca din anul 2007, medicul fiind acuzat ca ar fi luat spaga 3,5 milioane de euro de la reprezentantii unei firme pentru trucarea unor licitatii legate de achizitionarea de aparatura medicala pentru penitenciare.

Totodata, seful Sectiei de chirurgie cardiovasculara a Spitalului Floreasca din Capitala a fost achitat, pe 4 martie, in dosarul privind favorizarea fostului premier Adrian Nastase.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elena Damian a plecat de câteva zile de acasă, familia nu mai știe nimic de ea. Sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 15:33
21

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei, de 56 de ani din comuna Păltiniș care, la data de 17 aprilie a.c., a părăsit în mod voluntar domiciliul iar p...

Organele de ordine vor asigura paza la manifestările religioase cu ocazia sărbătoririi Sfântului Mare Mucenic Gheorghe! (Foto)

astăzi, 14:53
74

În zilele de 22 și 23 aprilie, jandarmii botoșăneni, împreună cu efective de poliție, poliție locală și pompieri, vor lua măsurile necesare pentru desfășurarea in siguranță a ...

Cum să evităm pericolele internetului, sfaturi pentru părinți!

astăzi, 14:35
22

Într-un document redactat la începutul anilor 2000 în Statele Unite ale Americii, intitulat „Familia ta și ciberspațiul”, se vorbeşte despre lucrurile pe care părinț...