Masina omului de afaceri ucis de Alina Horeanu, motiv de disputa intre sotia botosaneanului si ultimul cumparator

Masina omului de afaceri ucis de Alina Horeanu, motiv de disputa intre sotia botosaneanului si ultimul cumparator

Daniel Mancas, omorat cu cruzime anul trecut, de un grup de studenti din Iasi

Ieri, ultimul cumparator al masinii lui Daniel Mancas, barbatul ucis de Alina Horeanu, in Iasi, a venit la instanta de judecata si a solicitat sa-i fie restituita masina.

Barbatul este din Constanta si era extrem de nemultumit ca politistii i-au luat masina pe care a cumparat-o de buna credinta, fara sa stie ca este a unei persoane ucise.

Este vorba despre un Audi A4 cumparat cu peste 13 mii euro. Constanteanul a aflat ca dosarul urmeaza sa fie finalizat si, pentru a nu ramane cu masina luata, a cerut judecatorilor sa-i fie inapoiata. Problema este ca masina era trecuta pe numele sotiei lui Daniel Mancas si o revendica si aceasta.

"Solicit sa-mi fie restituit autoturismul si daca nu este posibil vreau sa-mi fie acordata contravaloarea acestuia. Eu am platit 13.200 euro pe masina respectiva", a precizat constanteanul.

Avocatul Christy Mirsanu, aparatorul lui Vlad Scurtu, a cerut judecatorilor schimbarea incadrarii juridice din omor prin cruzime, in omor simplu. (Sursa: Buna Ziua Iasi)

Oribila crima a avut loc in luna februarie 2007, in Iasi. Daniel Mancas, director comercial la o firma din Botosani, era cautat de politistii din toata tara, fiind dat in urmarire generala inca de la jumatatea lunii februarie, la cateva zile dupa ce sotia sa a anuntat Politia Iasi despre disparitia acestuia. Vreme de cateva saptamani, anchetatorii nu au gasit nici o pista care sa-i duca pe urmele barbatului disparut.

Asta, pana cand au dat de masina acestuia, un Audi A4, vanduta la Constanta, dar de catre o alta persoana. De altfel, intre timp masina trecuse prin nu mai putin de opt cumparatori din tot atatea judete, semn ca cineva voia sa i se piarda urma autoturismului.

Banuielile oamenilor legii aveau sa devina certitudine in momentul in care au descoperit, in urma expertizarii masinii din punct de vedere criminalistic, urme de sange uman in portbagaj si pe una din portierele acesteia. A inceput un lung sir de verificari facute la Iasi, Botosani, Suceava, Constanta, Prahova, Arges si Bucuresti, in cautarea probelor care sa-i duca pe anchetatori la asasini.

Dupa alte cateva saptamani de ancheta, politistii ieseni au pus in capul listei de suspecti doi tineri din municipiul Suceava, studenti in Iasi: Vlad Scurtu-Irimia -19 ani, student in anul I, la Facultatea de Informatica din Iasi, care era cunoscut cu antecedente penale, si iubita acestuia, Mihaela Alina Horeanu -21 de ani, in anul III la Facultatea de Economie din Iasi.

Daniel Mancas a fost ucis in apartamentul celor doi studenti, fiind lovit de acestia cu peste zece lovituri de cutit, dintre care una in cap si una in inima.

Imediat dupa ce l-au omorat, Irimia si prietena sa i-au chemat in ajutor pe cei doi complici Alexandru Stan si Daniel Braescu pentru a sterge petele de sange din apartament.

Apoi, au urcat corpul neinsufletit al directorului chiar in masina acestuia si au plecat spre Suceava, acolo unde, in padurea de pe raza comunei Ciprian Porumbescu, au scapat de cadavru.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șoferii ar putea fi amendați pe baza filmărilor făcute de alți șoferi. Există o singură condiție!

astăzi, 11:50
12

Un proiect de ordonanță prevede că imaginile surprinse astfel pot fi trimise polițiștilor, iar în baza lor, s-ar putea da amenzi. Asta ar putea contribui la reducerea numarului de accidente...

Patru ani de închisoare după ce a tâlhărit o studentă în centrul Sucevei, bărbatul a fost prins în Botoșani!

astăzi, 11:08
32

Un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Republica Moldova, aflat în arest preventiv din luna ianuarie a acestui an pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată, un f...

Anunț important de la Tribunalul Botoșani pentru candidații la CJ!

astăzi, 10:51
81

Tribunalul Botoșani înștiințează candidații care și-au anunțat intenția de a candida pentru funcția de președinte al Consiliului Județean (CJ) din Botoșani, dar și pentru consilieri...