Liderii mișcării pentru Autostrada Moldovei: Ridicol! După 30 de ani, ne iau la mișto cu o centură în jurul Bacăului!

Liderii mișcării pentru Autostrada Moldovei: Ridicol! După 30 de ani, ne iau la mișto cu o centură în jurul Bacăului!

Liderii mișcării pentru construcția Autostrăzii Moldovei A8 și A7 au atacat astăzi în termeni foarte duri Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași, după ce această instituție a anunțat că au început lucrările la covorul asfaltic pe șantierul Variantei Ocolitoare de la Bacău.

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași a anunțat azi, în urmă cu câteva ore, nici mai mult nici mai puțin că așa au început lucrările la Autostrada „Moldovei” .

”Pentru mine este foarte clar. Acești oameni sunt de-a dreptul ridicoli. Nu faci nimic pentru Moldova timp de 30 de ani și acum ne iau la mișto cu o centură în jurul Bacăului. Trebuie să scăpăm urgent de acești impostori. Au distrus această țară. Mă voi bucura în momentul în care vor începe lucrările pe adevărata autostradă a Moldovei A7 și pe A8. Aici e vorba de o înțelegere electorală cu PSD - ul pentru a demonstra că au reușit 17 km de centură - autostradă până în 2020. Ei cred probabil că electoratul din Moldova se va vinde atât de ieftin. Dar mai știi...”, ne-a spus unul din liderii Mișcării pentru Autostrada Moldova, Cătălin Urtoi.

De altfel, la începutul acestei săptămâni, asociațiile civile care luptă pentru A7 și A8 au ridicat subiectul în discuție inclusiv la instituția numită “Avocatul Poporului”, unde a acuzat actualul Guvern de discriminarea întregii zone a Moldovei.

Reamintim că Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași a anunțat astăzi în jurul amiezii că Asocierea Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL a început astăzi, 02 octombrie 2019, lucrările de așternere a covorului asfaltic pe șantierul Variantei Ocolitoare a municipiului Bacău.

“Imaginile au fost surprinse la km 6+ 270 al șantierului, pe un sector experimental din zona localității Letea Veche, unde astăzi s-a așternut mixtură asfaltică pe 4000 mp (1000 m lungime, 4 m lățime). Mâine se va turna mixtură asfaltică pe o suprafață echivalentă, urmând ca așternerea să continuie în perioada următoare pe întregul tronson de 16,2 km prevăzut în regim de autostradă (Obiectul 1), care va face legătura între localitățile Nicolae Bălcescu și Stăuceni, pe DN2. Varianta Ocolitoare a Bacăului este parte integrantă a Autostrăzii „Moldova” (Coridorul IX Paneuropean), iar ordinul de începere a lucrărilor a fost semnat pe 8 martie 2019. Contractul prevede proiectarea și execuția a 30,8 km de drum național, din care 16,269 km în profil de autostradă. Durata contractului este de 36 de luni, din care 6 luni proiectarea și 30 de luni execuția lucrărilor, pentru care constructorul oferă o perioadă de garanție de 84 de luni”, anunța Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași.

Una peste alta, singura certitudine este că a venit campania electorală! Deci faptul că Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași arată că lucrează la Autostrada Moldovei nu mai miră pe nimeni! Doar înfurie! 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Tudor Carare

Începem să aplicăm “soluția norvegiană”? Amenzi de până la 6.000 de lei pentru unitățile care vând băuturi alcoolice minorilor!

Duminică, 17 Noiembrie 2019
756

Pentru cei care au călătorit mult, și nu vorbesc din cărți, nu este un secret că unele capitale, precum Paris, Geneva, Zurich, Copenhaga sau Oslo, sunt printre cele mai scumpe orașe din Europa,...

Vine cu adevărat schimbarea în învățământ? Ministrul Educației: "Să învățam să gândim, nu să reproducem! Elevii muncesc mai mult decât părinții lor!"

Duminică, 17 Noiembrie 2019
1617

Noul ministru al Educației, Monica Anisie, care este profesor de limbă română de aproximativ 25 de ani, pare a face parte dintr-o generație de profesori pe care societatea românească ...

De ce nu mai pleacă românii în Italia? Ciobanii români sunt exploatați în Italia, plătiți cu 2,5 euro pe oră, și fără nicio zi liberă!

Vineri, 15 Noiembrie 2019
812

În ultimii ani, exodul românilor nu a mai urmat cursul început în anii 1990, ci a început să se îndrepte spre partea de nord a Europei, cu preponderență spre Ang...