Lângă noi: Zeci de călugări de la Mănăstirea Putna, internați urgent cu coronavirus la spitalul din Suceava

Lângă noi: Zeci de călugări de la Mănăstirea Putna, internați urgent cu coronavirus la spitalul din Suceava

31 de calugari de la Mănăstirea Putna, printre care și Staretul Mănăstirii Putna, Melchisedec Velnic, au fost internați azi noapte în Spitalul Suceava cu simptome de coronavirus. Potrivit primelor informații, o parte dintre călugări au forme ușoare iar o parte ar fi asimptomatici.

Călugării au fost transportați de mai multe echipaje ale Ambulanței. ”Sunt internați. Cei mai mulți au forme ușoare, sunt asimptomatice. Sunt internați în spital. Directorul medical se ocupă și face o reevaluare. Ei au fost reevaluați ieri de medicul infecționist. Au stabilit tehnica terapeutică. Cam așa e situația. Nu pune niciunul dintre ei probleme.”, a declarat Anatolii Buzdugan , managerul interimar la Spitalul din Suceava, scrie StiridinBucovina.ro.

Directorul executiv al DSP Suceava, dr. Manuela Trifan a declarat că întreaga comunitate de la Putna a fost testată, iar cei 31 aduși la Spitalul Județean nu au forme grave ale bolii.

Testarea întregii comunități de la Mănăstirea Putna a fost decisă săptămâna trecută, după ce un bărbat care locuia în mănăstire a murit,  iar conducerea Direcției de Sănătate Publică Suceava a început o anchetă epidemiologică. 

Un calugar de la Manastirea Putna a fost transportat la Institutul de Boli Infecțioase de la București  cu elicopterul pe 5 mai 2020, după ce a fost depistat pozitiv COVID-10.

Călugării au stat în carantină la Hotelul Visarion Puiu din cadrul complexului monahal iar in urma testului la coornavirus la 104 persoane din Mănăstirea Putna 29 aveau testul pozitiv la coronavirus.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
305

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
521

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
154

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...