Lângă noi: Măsuri de prevenție la aeroportul „Ștefan Cel Mare” din Suceava

Lângă noi: Măsuri de prevenție la aeroportul „Ștefan Cel Mare” din Suceava

Ministrul Sănătății a transmis astăzi, printr-un comunicat, că „toți pasagerii care vor ateriza pe aeroportul „Ștefan cel Mare” din Suceava cu cele trei curse aeriene din Italia, Roma, Bergamo și Bologna și care declară că vin din zone italiene cu coronavirus vor fi plasați în carantină pe o perioadă de 14 zile”.

De asemenea, “vor fi incluse și peroanele care sosesc în România din localitățile afectate din regiunea Veneto și din provincia Lodi/Lombardia sau care au călătorit în aceste localități în ultimile 14 zile. Vor fi suplimentate măsurile de control și prevenire a infecției cu noul coronavirus la punctele de frontieră terestră, maritime/fluviale și aeriene unde se va suplimenta personalul medical necesar în puncte de trecere a frontierei, cu specialiști din cadrul direcțiilor de sănătate publică, inclusiv prin detașare din alte județe și unități sanitare”, potrivit  aceluiași comunicat.

În cursul zilei de astăzi, Silvia Boliacu, directorul DSP Suceava, a declarat că un doctor, însoțit de un asistent medical vor fi prezenți pe aeroportul “Ștefan cel Mare” din Suceava, pentru a face un triaj pasagerilor veniti din zonele de risc.

Silvia Boliacu îndeamnă pe toți cei care sosesc din Italia să declare dacă vin din zonele afectate de virus.

„Toți ce care sosesc pe aeroport din zonele în care au fost înregistrate cazuri cu infecții de coronavirus vor fi plasați în carantină pe o perioadă de 14 zile, iar după fiecare aterizare se va face o dezinfecție a aeroportului”, spune aceasta.

Tot astăzi, Colegiul Prefectural din Botoșani se întâlnește cu directorul DSP pentru a stabili locurile de carantină pentru eventualele cazuri de infectare cu coronavirus din județ.

(Anca Savel)

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
110

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
64

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
70

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...