LA MULȚI ANI! 2019 să ne unească într-o singură Românie!

LA MULȚI ANI! 2019 să ne unească într-o singură Românie!

Încheiem un an al așteptărilor zadarnice, un an marcat de lupte politice, sociale, un an al dezbinării de orice fel. La 100 de ani de la Marea Unire nu am reușit decât să scoatem la suprafață durerile și să ne așezăm la un loc dezamăgirile. 

Am galopat prin zile furioase atunci când deznădejdile ne-au biruit, când credeam că unii ne sunt mai duşmani decât alţii, când am înțeles că ceilalţi nu ne vor decât pentru ştampilă şi statistici finale. Pe undeva, nu ne-am înșelat prea mult. Sunt lecții pe care nu le învățăm, răni pe care nu le tămăduim nici astăzi, la trei decenii de la căderea comunismului.  

Dar în acest an am fost și martorii multor întâmplări frumoase, ne-am bucurat de victorii și am înțeles că și înfrângerile fac parte din urcuș. Dar am ascultat prea multe discursuri sforăitoare, sfidătoare, chiar și acolo unde moartea a călcat pe grumazului omului de rând, unde umilința a devenit regulă într-un stat tot mai străin de cetățenii săi. Avem mult de muncă! A avea curaj este o problemă de asumare, de atitudine colectivă şi personală deopotrivă. Astfel uniţi, uneori chiar învingem!

Am ratat glorios anul Centenar. Intrăm în 2019, când vom marca împlinirea a 30 de ani de la Revoluția din 1989. E vreme să scăpăm de mediocritate, de impostură, de superficialitatea în care ne țin guvernanții.  

Avem nevoie mai mult ca oricând unii de alții. Să ne manifestăm în adevărata simțire românească, să ne bucurăm că, după atâta dezbinare, mai avem oameni frumoși, mai avem Românie și valori naționale. România fără carnet de partid este România viitorului nostru și a copiilor noștri. Nu e totul pierdut!

Să trăim, la finalul acestui an şi începutul lui 2019, în demnitate și iubire. E clipa în care împreună mulţumim lui Dumnezeu pentru sănătate, pentru pace, pentru vrăjmaşi încă neputincioşi. La început de an putem cere, toţi în acelaşi suflet, încă un an cu sănătate şi pace.

Mulţumim tuturor celor care ne-au fost alături încă un an. Mulţumim, asemenea, şi celor care ne-au criticat si ne-au determinat să fim mereu atenţi la ceea ce facem. Mulţumim pentru încredere, pentru statornicie, pentru bucuria de a vă simţi aproape de mai bine de 10 ani!

LA MULȚI ANI!

Echipa Știri.Botoșani.Ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean prins la Botoșani cu un transport de material lemnos neînregistrat corect!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
66

Marți,16 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 6 Pomârla au oprit pentru control, pe drumul public din comuna Șendriceni, o autoutilitară condusă de un bărb...

ITM le-a pus gând rău angajatorilor din panificație: Sute de mii de lei amendă pentru nerespectarea normelor de siguranță a muncii!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
121

În perioada 09 -12.04.2024, atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții, a avut loc Campania Națională pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile lega...

Bărbat de 62 de ani din Dorohoi a produs un accident după ce s-a urcat băut la volan!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
150

În cursul zilei de marți,16 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi au fost sesizați cu privire la faptul că pe o stradă din municipiul Dorohoi s-a produs un acc...