La Botoșani mai există doar o singură agenție de plasare a forței de muncă în străinătate

La Botoșani mai există doar o singură agenție de plasare a forței de muncă în străinătate

La Botoșani mai există doar o singură agenție de plasare a forței de muncă în străinătate care se mai ocupă cu această activitate. Concluzia a fost trasă de specialiștii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă de la Botoșani.

De la începutul acestui an ITM Botoșani a desfășurat o acţiune continuă de informare și conştientizare a cetățenilor români aflați în căutarea unui loc de muncă în străinătate, cu privire la riscurile la care se pot expune prin necunoașterea prevederilor legale și de cunoaștere a instrumentelor de lucru ale Inspecției Muncii în domeniu.

Pentru preîntâmpinarea unor abuzuri din partea agenților de plasare a forţei de muncă, în primul semestru al anului 2020 au fost efectuate controale la agenții de plasare a forței de muncă existenți pe raza județului Botoșani.

“Au fost identificați și controlați un număr de 11 angajatori care au codul CAEN principal 7810, constatându-se că doar unul dintre aceştia mai prestează activitate ca agent de plasare a forţei de muncă în străinătate.

Conform situaţiilor raportate de acesta, în primul semestru al anului s-au încheiat contracte de mediere cu 9 persoane. Numărul persoanelor angajate în străinătate în urma medierii a fost 9, dintre care 9 femei, ocupând posturi de asistenţi personali / îngrijitori bătrâni la domiciliu, în Belgia”, a explicat ITM Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Marcel Ciolacu îi jignește pe moldoveni: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!” (Video)

astăzi, 15:43
52

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor.Iată comunicatul de presă remis astăzi, 26 aprilie:”Pentru jign...

Un bărbat din Botoșani deține singurul exemplar din România al unui Crysler Imperial din anii 60

astăzi, 15:30
56

Nicușor Constantin – secretar al filialei din Botoșani a Retromobil Club – manifestă o pasiune deosebită pentru mașinile de epocă, el fiind deținătorul mai multor bolizi cu o vechi...

Cine plătește dacă te inundă vecinul: legea spune clar!

astăzi, 15:00
132

Atunci când te confrunți cu o inundație în apartament cauzată de unul dintre vecini, este important să acționezi rapid și eficient pentru a minimiza pagubele și pentru a stabili cin...