Judeţul Botoşani, prins într-un proiect privind situaţiile de urgenţă

Prezent la începutul acestei săptămâni la Iaşi, ministrul Dezvoltării, Sevil Shhaideh, a declarat că prioritatea sa numărul 1, încă de la preluarea mandatului, sunt fondurile europene și programele de dezvoltare. 

„Și pe programele europene am avansat. De la începutul anului și până astăzi, în mai puțin de trei luni de mandat, am lansat în consultare 5 ghiduri specifice pe POR și 4 apeluri de proiecte, am făcut o modificare la ghidul general și mai avem în pregătire alte lansări. Ținta este ca în acest an să deschidem apeluri de proiecte pe toate axele programelor operaționale. Indiferent de stadiul în care am preluat domeniul, avansăm cât de rapid se poate cu programele europene pe care le gestionăm în calitate de autoritate de management”, a declarat Sevil Shhaideh.

O altă noutate pe zona de fonduri europene o reprezintă aprobarea, de către Comisia Europeană (CE), a primului sumar de proiect mare de infrastructura finanțat prin Programul Operațional România – Ucraina 2014 -2020. Este vorba despre un proiect destinat să ducă la o mai mare siguranță a populației și a nivelului de securitate transfrontalieră, prin îmbunătățirea instruirii comune și a acțiunilor de cooperare în managementul situațiilor de urgență.

Proiectul are un buget de 7,3 milioane euro și va fi derulat în județele Suceava, Maramureș, Satu Mare, Botoșani, Tulcea din România și oblasturile Cernăuți și Ivano-Frankivsk din Ucraina, în parteneriat. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență are calitatea de lider de proiect, iar parteneri sunt Inspectoratul General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne, Inspectoratul General al Jandarmeriei, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Bucovina” al județului Suceava (din România), Departamentul de Stat al Serviciilor de Urgență în Oblastul Cernăuți și Departamentul de Stat al Serviciilor de Urgență în Oblastul Ivano-Frankivsk (din Ucraina).

În următoarea perioadă, liderul și partenerii săi vor dezvolta cererea de finanțare, respectiv documentele tehnice aferente etapei a doua. Până la sfârșitul anului 2017, documentația integrală va fi transmisă CE spre aprobare, urmând ca implementarea proiectului să fie demarată în prima parte a anului 2018.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciorba rădăuțeană inventată de o botoșăneancă, vezi rețeta AUTENTICĂ și cum se prepară!

Saturday, 5 July 2025

Cu toate că baza se aseamănă cu cea de ciorbă de burtă, ciorba rădăuțeană este o variantă mai ușoară și care se poate face oricând, nu doar de sărbători. Este un preparat gustos c...

Gestul unui ”iubitor” de animale din Botoșani: ”Decât să dau niște bani, mai bine o arunc…”

Saturday, 5 July 2025

A îngriji o pisică este de cele mai multe ori o experiență plină de bucurie, dar această bucurie vine la pachet și cu responsabilități. Nu la fel a gândit un botoșănean care a...

Tabere în parohiile din Botoșani pentru sute de copii!

Saturday, 5 July 2025

În cadrul proiectului „Tabăra din pridvorul satului”, al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, care își propune organizarea a 120 de tabere în comunități rurale și urb...