Instabilitatea vremii se extinde si se accentueaza de miercuri

Instabilitatea vremii se extinde si se accentueaza de miercuri
Marţi, norii rămân pe poziţii în vestul şi sud-vestul ţării, unde pe arii restrânse continuă să plouă, în timp ce în restul teritoriului cerul este variabil şi ploile, slabe cantitativ, ne vor solicita umbrelele cu totul izolat.

Vântul se intensifică marţi doar în sudul Banatului şi în zona de munte, aşa că nu va incomoda prea tare maximele termice ale zilei. Sunt anunţate temperaturi între 12 grade în nordul Moldovei şi pe litoral şi 20 de grade în Lunca Dunării.

Miercuri, instabilitatea vremii se extinde şi se accentuează. Ramân mai ferite de nori regiunile sud-estice: Bărăganul, Dobrogea şi sudul Moldovei. În rest, plouă şi izolat pot fi descărcări electrice şi cantitati mai însemnate de apă.

Temperatura scade şi ea miercuri. În vestul, centrul şi nordul ţării maximele nu mai trec de 15 grade. Valori mai mari dar oricum cu 4-5 grade mai mici decât la începutul acestei săptămâni vor fi însă în sudest.

Joi plouă în aproape toate regiunile. Şanse să vedem soarele între două ploi sunt de data aceasta în jumătatea de vest a ţării. Tunetele şi fulgerele, izolate, sunt totuşi prezente. În nordul şi centrul ţării temperatura continuă să scadă. Aici maximele vor fi în general între 10 şi 14 grade. Cele mai mari valori se aşteaptă în sud şi sud-vest, 16 grade frecvent şi izolat chiar 17.
 

Realitatea.net

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

Joi, 18 Aprilie 2024
614

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

Joi, 18 Aprilie 2024
131

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

Joi, 18 Aprilie 2024
83

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...