Inițiativa cetățenească de redefinire a căsătoriei în Constituție a fost adoptată de Senat

Inițiativa cetățenească de redefinire a căsătoriei în Constituție a fost adoptată de Senat

Propunerea legislativă de revizuire a Constituţiei care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie a fost adoptată de Senat luni, cu 107 voturi "pentru", 13 împotrivă și 7 abțineri. Votul a fost exprimat nominal de fiecare senator în parte, după ce sistemul de vot electronic a fost scos pentru a fi înlocuit cu unul nou. Toate voturile împotrivă au venit de la senatorii USR, iar câțiva senatori PNL s-au abținut.

Pentru ca proiectul să treacă era nevoie de două treimi din totalul senatorilor, adică 91 de voturi. Din totalul de 136 de senatori, 9 au fost absenți.

Urmează astfel ca referendumul de revizuire a Constituției să se organizeze, așa cum a anunțat Liviu Dragnea, pe 7 octombrie. 

Inițiativa a fost votată de Camera Deputaților pe 9 mai anul trecut, cu 232 voturi "pentru", 22 "impotriva si 13 abtineri.

Cum ar urma să fie modificat art 48: "Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor."

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tânăr condamnat la închisoare pentru furt calificat, va sta cel puțin patru ani în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:21
50

În cursul zilei de miercuri, polițiștii din Rădăuți au primit spre executare mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Judecătoria Rădăuți în dosarul privind p...

Două substanțe interzise i-au adus unui șofer din Botoșani un dosar penal!

astăzi, 15:01
51

În cursul zilei de miercuri, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control pe drumul național DN 29C, în comuna Vârfu Câmpului, un autoturism condus de un...

Cu cât vor întârzia pensiile în luna mai. Anunțul făcut de șeful Casei de Pensii înainte de Paști

astăzi, 14:10
233

Pensia va veni cu o întârziere de 5-6 zile în luna mai pentru 2.500.000 pensionari care primesc banii de la poștaș. Motivul îl reprezintă faptul că primele zile ale lunii v...