În timp ce noi la Botoșani doar ne uităm: Poliția de la Suceava a dat iama în cei care fac drifturi pe străzi!

În timp ce noi la Botoșani doar ne uităm: Poliția de la Suceava a dat iama în cei care fac drifturi pe străzi!

În timp ce botoșănenii se plâng că se simt deranjați de cei care fac drifturi în diferite zone fără ca cineva să le spună ceva, polițiștii de la Suceava par că nu stau prea mult pe gânduri.

De parcă ar acționa cu altă lege decât la Botoșani, polițiștii de la Suceava au dat iama în tinerii care făceau drifturi  pe varianta ocolitoare a municipiului Suceava!

La 01.09.2019, în jurul orei 19.00, polițiștii Biroului Rutier Suceava și cei din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești au identificat în parcarea amenajată adiacent sensului de mers ”Pătrăuți” către ”Șcheia” a variantei ocolitoare a municipiului Suceava (V.O.P. 2), mai multe autoturisme și persoane aflate în respectivele vehicule și în proximitatea acestora.

 Având în vedere aspectele constatate, la nivelul Poliției municipiului Suceava s-a dispus măsura constituirii cu operativitate a unui dispozitiv de ordine publică pentru a se preveni și combate eventuale încălcări la regimul rutier, dar și pentru a se asigura un climat optim de ordine și liniște publică în zona respectivă, fiind solicitat sprijinului polițiștilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Suceava și a forțelor  Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava.

Astfel, în urma activităților specifice derulate de polițiști, pe carosabil au fost identificate urme circulare de rulare/frânare specifice manevrelor de tip „drift”, iar din cercetări, s-a stabilit faptul că, persoanele prezente la fața locului s-au adunat prin utilizarea rețelelor de socializare tip „WhatsApp” și „Facebook”.

Activitățile derulate de polițiști și jandarmi la fața locului s-au concretizat în legitimarea a 30 de persoane și verificarea a circa 30 de vehicule, testarea cu aparatul etilotest a 15 conducători auto și  aplicarea a 13 sancțiuni contravenționale în valoare de 5.040 lei, în principal pentru montarea de anvelope cu alte dimensiuni decât cele prevăzute în certificatul de înmatriculare, aplicarea de folii neomologate pe geamurile laterale și parbriz care estompează sau reduc vizibilitatea atât din interior cât și din exterior, lipsă R.C.A., lipsă documente, etc. De asemenea, polițiștii au mai reținut un permis de conducere și au retras 3 certificate de înmatriculare și au ridicat un set de plăcuțe cu numere de înmatriculare.

Exact ca și noi, cei de la Botoșani, sucevenii nu se declară împotriva acestor manifestări, ci susțin însă că ar trebui să se desfășoare într-un cadru organizat, pentru a nu pune în pericol circulația stradală. La fel ca și noi!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

Joi, 18 Aprilie 2024
588

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

Joi, 18 Aprilie 2024
124

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

Joi, 18 Aprilie 2024
79

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...