Igor Dodon, despre Mihai Eminescu: S-a născut moldovean. A plecat din viață în România

Igor Dodon, despre Mihai Eminescu: S-a născut moldovean. A plecat din viață în România

Marți dimineață, Igor Dodon a depus flori la bustul lui Eminescu de pe Aleea Clasicilor din centrul Chişinăului, la împlinirea a 169 de ani de la naşterea poetului, el afirmând, cu această ocazie, că Eminescu "s-a născut moldovean".

"Mihai Eminescu este un simbol pentru noi toți. Știu că sunt discuții - moldovean sau român. S-a născut moldovean, în Moldova. A plecat din viață în România, după ce acea parte a teritoriului a devenit a României. Sunt ferm convins că este un clasic al nostru, al tuturor și trebuie să învățăm și să studiem opera sa", a declarat Dodon.

El a mărturisit că în studenție a fost pe punctul de a traduce în limba franceză "Luceafărul" lui Eminescu: "Și chiar îmi reușea".

Igor Dodon a fost întrebat și în ce limbă a scris Mihai Eminescu, iar șeful statului s-a limitat să spună doar că poetul "s-a născut în Moldova".

"Cea mai actuală" poezie a lui Eminescu i se pare lui Dodon a fi "Glossă", mai ales că "suntem în campanie electorală": "Noi vom fi la toate rece. Pentru că totu-i val și ca valul trece".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Audi în valoare de peste 73.000 lei furat din Italia, oprit la Stânca!

astăzi, 12:25
27

În data de 28 martie 2023, în jurul orei 05.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare...

Singurul candidat înscris pentru postul de manager al Spitalului „Mavromati” a fost respins!

astăzi, 12:11
207

Pentru postul de manager al Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani o singură persoană și-a depus dosarul de înscriere în concurs.În urma verificării dosar...

Medic, despre cel mai mare pericol în AVC: ”Fiecare minut, fiecare oră înseamnă scăderea şansei de recuperare a pacientului”

astăzi, 11:56
155

Profesorul Gheorghe Iana, doctor în medicină, afirmă că este important ca pacienţii, dar şi familiile acestora să înveţe să recunoască simptomele unui accident vascular cerebral (...