Igor Dodon, despre Mihai Eminescu: S-a născut moldovean. A plecat din viață în România

Igor Dodon, despre Mihai Eminescu: S-a născut moldovean. A plecat din viață în România

Marți dimineață, Igor Dodon a depus flori la bustul lui Eminescu de pe Aleea Clasicilor din centrul Chişinăului, la împlinirea a 169 de ani de la naşterea poetului, el afirmând, cu această ocazie, că Eminescu "s-a născut moldovean".

"Mihai Eminescu este un simbol pentru noi toți. Știu că sunt discuții - moldovean sau român. S-a născut moldovean, în Moldova. A plecat din viață în România, după ce acea parte a teritoriului a devenit a României. Sunt ferm convins că este un clasic al nostru, al tuturor și trebuie să învățăm și să studiem opera sa", a declarat Dodon.

El a mărturisit că în studenție a fost pe punctul de a traduce în limba franceză "Luceafărul" lui Eminescu: "Și chiar îmi reușea".

Igor Dodon a fost întrebat și în ce limbă a scris Mihai Eminescu, iar șeful statului s-a limitat să spună doar că poetul "s-a născut în Moldova".

"Cea mai actuală" poezie a lui Eminescu i se pare lui Dodon a fi "Glossă", mai ales că "suntem în campanie electorală": "Noi vom fi la toate rece. Pentru că totu-i val și ca valul trece".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mesaj devastator pentru politicieni de la copilul unor români care muncesc în Italia: ”I-au înstrăinat pe părinții mei!” / ”Noi o să fim puterea țării!”

astăzi, 11:25
40

La doar 15 ani, Denis, un adolescent de origine română născut și crescut în Italia, a devenit subiectul unei dezbateri intense după ce a postat pe rețelele de socializare un mesaj pat...

S-au oprit sau nu căutările lui Ayan pe timpul nopții? Mărturisirea unui localnic: ”Aici pot confirma!” (Foto)

astăzi, 10:34
893

Din fericire, copilul a fost găsit luni de către polițiști. Micuțul era nevătămat, fiind predat imediat medicilor pentru a fi evaluat medical.Dispărut de duminică, în jurul orei 15....

Percheziții, în această dimineață, la Spitalul Județean Mavromati din Botoșani! (Foto)

astăzi, 10:10
1196

Anchetatorii DGA au descins în această dimineață la Spitalul Județean de Urgență Mavromati Botoșani, fiind vizate persoane din conducerea unității medicale.Pentru moment, a fost sig...