Hidrologii au emis coduri galbene și portocalii pe râurile din județul Botoșani!

Hidrologii au emis coduri galbene și portocalii pe râurile din județul Botoșani!

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor Hidrologii a emis, luni, noi avertizări cod portocaliu de inundaţii pe râuri din 29 de judeţe, începând de la ora 14.00, până marți, la ora 24.00, dar și avertizări cod galben de inundaţii pe râuri din 38 de judeţe, până miercuri la ora 16.00.

Astfel, se vor înregistra scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, cu posibile depășiri ale COTELOR DE APĂRARE.

COD GALBEN este anunțat în intervalul 3 iunie 2019, ora 14:00 – 5 iunie 2019, ora 16:00 pe mai multe râuri din țară. În județul Botoșani sunt vizați afluenţii mici ai Siretului (judeţele Botoşani, Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea şi Galaţi), Jijia (judeţele Botoşani şi Iaşi), Başeu (judeţul Botoşani).

COD PORTOCALIU este anunțat pentru intervalul 3 iunie 2019, ora 14:00 – 4 iunie 2019, ora 24:00. În județul Botoșani, sunt sub atenționare râurile din bazinele hidrografice: afluenţii mici ai Siretului (judeţele Botoşani, Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea şi Galaţi), Jijia (judeţele Botoşani şi Iaşi), Başeu (judeţul Botoşani).

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cum a ajuns să fie ținut un spital nou-nouț din Botoșani cu lacătul pe ușă patru ani. A costat peste trei milioane de euro!

astăzi, 10:24
87

Spitalul de boli paliative din Botoșani, singura unitate spitalicească ridicată de la zero în ultimele trei decenii în județ, pentru care s-au plătit 3.2 milioane de euro, zace î...

Sirop de tuse pentru copii retras din farmacii! Toxina periculoasă pe care o conține!

astăzi, 09:30
143

Retragerea urmează unui raport al autorităţii de reglementare din Nigeria, de miercuri, care a detectat pentru prima dată toxina într-un lot de sirop pentru copii Benylin.Autoritatea de ...

Preot botoșănean hirotonit la Catedrala Mitropolitană din Iași! (foto)

astăzi, 08:13
581

Credincioșii care au mers, duminică, Catedrala Mitropolitană din Iași au luat parte la dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare, specifică duminicilor Postului Mare.Sfân...