Guvernul va lansa programul "Prima Camera" pentru tinerii care au crescut in case de copii

Guvernul va lansa programul "Prima Camera" pentru tinerii care au crescut in case de copii
Ministrul Muncii, Dragos Pislaru, a anuntat ca de mai multe luni se lucreaza la elaborarea unui program de sprijinire a tinerilor care au crescut in centre de plasament, astfel incat, pe o perioada de doi ani, statul sa suporte pentru acestia costurile chiriei si intretinerii unei locuinte.

"Aici este vorba de a gasi o solutie, un pachet de solutii pentru tinerii care ies din sistemul institutionalizat. In prezent, statul are grija de acesti copii pana la 18 ani, sau pana la 26 de ani daca merg la studii, apoi isi ia mana de pe acei copii si ii lasa intr-o zona lipsita de sprijin, fara pregatire pentru viata in societatea contemporana", a declarat Dragos Pislaru, citat de ziare.com.

Acesta a spus ca, de cateva luni, ministerul sau lucreaza la proiectul "Prima Camera" cu Ministerul Fondurilor Europene, "pentru ca finantarea va fi integral de acolo".

"Avem componenta de locuire, care inseamna sa suportam cheltuielile cu plata chiriei si intretinerii, la nivelul pietei, pe o perioada de doi ani. Pe langa componenta de locuire avem componenta de educatie si integrare 'A doua sansa' si invatamantul profesional dual. Si totodata asistenta sociala si sprijin pentru dezvoltarea deprinderilor pentru o viata independenta. Si, bineinteles, asigurarea serviciilor de sanatate", a explicat ministrul Muncii.

Dragos Pislaru a adaugat ca pana acum a fost pregatita fisa de proiect, care se adreseaza tinerilor ce au iesit din sistemul de ingrijire al statului. Acest program va fi implementat in prima parte a anului viitor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

A sfidat legea: Botoșăneancă arestată pentru 30 de zile!

astăzi, 10:29
72

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi – Compartimentul Supravegheri Judiciare au sesizat instanța de judecată cu privire la nerespectarea obligațiilor impuse prin control jud...

Preotul care slujește de peste un sfert de secol în Biserica-simbol a Botoșanilor: ”Din Cenușăreasa orașului a ajuns o frumoasă mireasă a lui Hristos!” (Foto, Video)

astăzi, 10:08
280

Pr. Dumitru-Florentin Mateciuc, născut pe 9 octombrie 1964, este licenţiat al Facultăţii de Teologie Bucureşti. De 26 de ani slujește în biserica-simbol a orașului Botoșani, care astăzi...

Deficitul de judecători la Botoșani s-a mai redus, dar suntem încă în topul național!

astăzi, 09:42
59

Dacă în luna februarie județul Botoșani se afla pe primul loc în România, cu cel mai mare deficit de judecători, situația s-a mai îmbunătățit: am coborât pe locul...