Generaţia Facebook! CLAUDIA ŢILIA: "Întrebaţi-vă de două ori dacă aceasta vă este menirea, înainte de a păşi pe scena politică!"

Generaţia Facebook! CLAUDIA ŢILIA: "Întrebaţi-vă de două ori dacă aceasta vă este menirea, înainte de a păşi pe scena politică!"
"De ce se face atâta propagandă pe seama tragediei care a avut loc în clubul Colectiv? Nimeni nu şi-a dorit să aibă loc un asemenea eveniment funest. Iar faptul că totuşi s-a petrecut se datorează pasivităţii, inconştienţei sau incompetenţei unor oameni care şi-au ales o funcţie mai presus de ei. Şi ar mai fi un motiv/o cauză (cea mai importantă dintre toate). Trezirea conştiinţei colective umane. Chiar şi numele acestui club, "Colectiv," ar putea fi o coincidenţă semnificativă.

Nu sunt superstiţioasă. Superstiţia constă în însuşirea unor credinţe iraţionale şi lipsite de sens; pe când sincronicitatea rezidă în coincidenţa semnificativă a două sau a unei serii de evenimente mai presus de raţiune.

Ceea ce s-a petrecut în clubul Colectiv se dovedeşte a reprezenta un duş extrem de rece pe vreme de arşiţă, pentru întreaga ţară. Consider că singura soluţie pentru a evita pe viitor asemenea tragedii constituie dedicarea cu trup şi suflet în îndeplinirea datoriei pe care singuri ne-am asumat-o; investirea energiei în acţiunile pe care le întreprindem sau le exercităm asupra societăţii; Practicarea cu seriozitate şi simţ de răspundere a meseriilor pe care le deţinem fiecare; a obligaţiilor faţă de societatea în care trăim.

Interesele personale să fie aceleaşi cu interesele colectivului în care lucrăm, sau cu a celor pentru care lucrăm.

Ar fi extrem de multe de zis. Să fim uniţi, dar totodată să evităm a privi în curtea vecinului. Să fim oneşti şi loiali faţă de noi înşine şi faţă de cei din jur.

Tragedia de la clubul Colectiv nu este o întâmplare. Aceste suflete minunate au ales să plece pentru ca omenirea, inclusiv românii, să se trezească. Intriga, haosul, indisciplina şi nepăsarea celor de sus au declanşat acest "eveniment."

De aceea îi rog pe toţi politicienii din lume, de la preşedinte până la primar:

Întrebaţi-vă de două ori dacă aceasta vă este menirea, înainte de a păşi pe scena politică. Feriţi-vă să riscaţi integritatea, civilizaţia, chiar existenţa unui popor doar pentru un simplu moft care constă în aviditatea de avere şi putere!

Atât am momentan de zis...

Mulţumesc!

(Claudia Ţilia este nevăzătoare, născută în Botoşani, elevă în clasa a XI-a la Liceul Special "Moldova" din Târgu Frumos. Citeste şi: "Dincolo de trup şi de minte suntem conştiinţa, spaţiul în care are loc viaţa propriu-zisă")

Citeste si Generaţia Facebook! DIANA LIGI: "Vina este una colectivă, dar îndreptată mai mult spre conducerea locală"

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Primăria Orașului Ștefănești luată astăzi cu asalt de procurorii Parchetului Săveni

astăzi, 12:34
1043

Mai multe echipaje de poliție, DNA, DIICOT și ANF au descins astăzi la Primăria Orașului Ștefănești din județul Botoșani.Ancheta este coordonată de procurorii Parchetului Săveni și vi...

Mașină răsturnată pe câmp, după ratarea unei curbe

astăzi, 10:46
334

Un accident rutier soldat cu pagube materiale a avut loc, marți seară, pe DN29C, care leagă Botoșani de orașul Săveni.Potrivit cercetărilor, o femeie în vârstă de 43 de ani, af...

Comerciant rămas fără o tonă de marfă și amendat

astăzi, 10:36
650

Un bărbat de 51 ani, din municipiul Botoşani, reprezentat legal al unei unități comerciale, care efectuează activităţi de comerţ cu legume și fructe în Piaţa Centrală a municipiu...