Generaţia Facebook! CLAUDIA ŢILIA: "Întrebaţi-vă de două ori dacă aceasta vă este menirea, înainte de a păşi pe scena politică!"

Generaţia Facebook! CLAUDIA ŢILIA: "Întrebaţi-vă de două ori dacă aceasta vă este menirea, înainte de a păşi pe scena politică!"
"De ce se face atâta propagandă pe seama tragediei care a avut loc în clubul Colectiv? Nimeni nu şi-a dorit să aibă loc un asemenea eveniment funest. Iar faptul că totuşi s-a petrecut se datorează pasivităţii, inconştienţei sau incompetenţei unor oameni care şi-au ales o funcţie mai presus de ei. Şi ar mai fi un motiv/o cauză (cea mai importantă dintre toate). Trezirea conştiinţei colective umane. Chiar şi numele acestui club, "Colectiv," ar putea fi o coincidenţă semnificativă.

Nu sunt superstiţioasă. Superstiţia constă în însuşirea unor credinţe iraţionale şi lipsite de sens; pe când sincronicitatea rezidă în coincidenţa semnificativă a două sau a unei serii de evenimente mai presus de raţiune.

Ceea ce s-a petrecut în clubul Colectiv se dovedeşte a reprezenta un duş extrem de rece pe vreme de arşiţă, pentru întreaga ţară. Consider că singura soluţie pentru a evita pe viitor asemenea tragedii constituie dedicarea cu trup şi suflet în îndeplinirea datoriei pe care singuri ne-am asumat-o; investirea energiei în acţiunile pe care le întreprindem sau le exercităm asupra societăţii; Practicarea cu seriozitate şi simţ de răspundere a meseriilor pe care le deţinem fiecare; a obligaţiilor faţă de societatea în care trăim.

Interesele personale să fie aceleaşi cu interesele colectivului în care lucrăm, sau cu a celor pentru care lucrăm.

Ar fi extrem de multe de zis. Să fim uniţi, dar totodată să evităm a privi în curtea vecinului. Să fim oneşti şi loiali faţă de noi înşine şi faţă de cei din jur.

Tragedia de la clubul Colectiv nu este o întâmplare. Aceste suflete minunate au ales să plece pentru ca omenirea, inclusiv românii, să se trezească. Intriga, haosul, indisciplina şi nepăsarea celor de sus au declanşat acest "eveniment."

De aceea îi rog pe toţi politicienii din lume, de la preşedinte până la primar:

Întrebaţi-vă de două ori dacă aceasta vă este menirea, înainte de a păşi pe scena politică. Feriţi-vă să riscaţi integritatea, civilizaţia, chiar existenţa unui popor doar pentru un simplu moft care constă în aviditatea de avere şi putere!

Atât am momentan de zis...

Mulţumesc!

(Claudia Ţilia este nevăzătoare, născută în Botoşani, elevă în clasa a XI-a la Liceul Special "Moldova" din Târgu Frumos. Citeste şi: "Dincolo de trup şi de minte suntem conştiinţa, spaţiul în care are loc viaţa propriu-zisă")

Citeste si Generaţia Facebook! DIANA LIGI: "Vina este una colectivă, dar îndreptată mai mult spre conducerea locală"

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Poli Iași - FC Botoșani 0-1! Victorie importantă în Derby!

Luni, 18 Ianuarie 2021
281

FC Botoșani a plecat cu toate cele trei puncte din Copou, după un meci în care a dominat. FC Botoșani câștigă doar doar trei puncte din duelurile cu FC Argeș și Poli Iași, în...

Astăzi: CSM Politehnica Iaşi - FC Botoşani, ora 17.00! Derby-ul Moldovei!

Luni, 18 Ianuarie 2021
253

Derby-ul Moldovei se joacă astăzi, de la ora 17:00, în Copou. Ca niciodată, meciul de astăzi, va fi și unul al orgoliilor rănite, având în vedere că cele două echipe se află...

Conform specialiștilor, astăzi, 18 ianuarie, este cea mai deprimantă zi a anului

Luni, 18 Ianuarie 2021
669

Luni, 18 ianuarie, este „Blue Monday” (lunea tristă), o denumire din engleză ce desemnează cea mai deprimantă zi a anului 2021. Această titluatură se atribuie celei de-a treia zi de ...