Furt premeditat dintr-un centru al fair-play-ului! Trei plasme s-au "evaporat" din Municipalul botoşănean - FOTO

Furt premeditat dintr-un centru al fair-play-ului! Trei plasme s-au "evaporat" din Municipalul botoşănean - FOTO
Bucuria oficialilor FC Botoşani, după victoria cu FC Voluntari, a fost umbrită de acțiunile unor indivizi necunoscuți. Profitând de faptul că stadionul nu este supravegheat, aceștia au pătruns în sectorul lojelor oficiale de unde au furat trei plasme, în valoare de 3.000 de lei şi receiverele aferente.

Dar asta nu e tot, pentru că înaintea meciului din Vinerea Mare, probabil aceiaşi indivizi au făcut o "vizită de recunoaştere a teritoriului": au pătruns în lojă, printr-un geam de la baie, lăsat deschis, şi care dă spre parcarea din laterala stadionului, au forţat sistemul şi au consumat mâncarea şi băutura pregătită pentru oficialii formaţiei ilfovene.

După prima "vizită" a indivizilor, nici oficialii clubului FC Botoşani şi nici reprezentanţii Direcţiei de Servicii Publice, Sport şi Agrement- Baze Sportive, cea care administrează de altfel Stadionul Municipal, nu au luat nicio măsură, adică nu au sesizat Poliţia.

În aceste condiţii, la cea de-a doua "vizită", ştiind că nu vor avea niciun stres că vor fi prinşi, hoţii au demontat încetişor trei dintre cele cinci televizoare precum şi receiverele cu ajutorul cărora oficialii şi cei care stau în loje pot urmări în reluare, pe posturile TV dedicate, cele mai interesante faze ale meciurilor. Furtul a fost descoperit abia marţi dimineaţă, atunci când reprezentantul DSPSA, Ovidiu Leizeriuc, a sesizat Inspectoratul Judeţean de Poliţie. A refuzat însă să comenteze informaţia, susţinând că este o anchetă în derulare, şi abia la finalul ei va putea discuta subiectul.

În schimb, directorul executiv al FC Botoşani, Alexandru Chirilă, şi-a exprimat nemuţumirea faţă de faptul că reprezentanţii DSPSA nu au sesizat autoritățile încă de la prima incursiune a hoților. "S-a făcut curăţenie şi ni s-a spus că s-au luat toate măsurile, aşa că am dat drumul la meci. Acum noi am rămas cu prejudiciul pentru că televizoarele sunt ale clubului. Noi le-am cumpărat şi le-am montat acolo", spune Alexandru Chirilă.Dincolo de toate, rămâne în discuţie lipsa de supraveghere a stadionului, camerele de supraveghere montate în interiorul stadionului nu funcționează pe întuneric, fiind ineficiente. Şeful DSPSA, Eugen Ţurcanu, susţine că oficialii FC Botoşani au creat o vulnerabilitate stadionului în momentul în care s-a montat scara laterală, ce dă spre parcarea laterală, şi pe care operatorii televiziunilor ce transmit meciurile îşi cară echipamentele.

Cercetările se derulează de către Biroul de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei municipiului Botoşani sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Radu Roșu, despre meciul CSM - Târgoviște: "Nici nu vreau să mă gândesc că nu vom câștiga"

Vineri, 18 Octombrie 2019
73

CSM Botoșani se deplasează la Târgoviște, acolo unde vor da piept cu "lanterna roșie", CSU Târgoviște. Partida pare a fi una foarte simplă pentru Botoșani, având &ic...

Expoziție a terapiilor complementare, la Muzeul Județean din Botoșani

Vineri, 18 Octombrie 2019
149

Vineri, 25 octombrie a.c., începând cu ora 12:00, va avea loc deschiderea oficială a Expoziției de terapii complementare, găzduită de Muzeul Județean Botoșani. Aceasta este organizat...

Prea multe locuri de muncă pentru absolvenții de liceu din Botoșani

Vineri, 18 Octombrie 2019
490

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Botoşani a organizat  “Bursa locurilor de munca pentru absolventi”,  una dintre cele mai importante acţiuni implementate&...