Functionarii au decis ca de joia viitoare sa intre in greva generala

Functionarii au decis ca de joia viitoare sa intre in greva generala

 Functionarii solicita majorarea salariului cu 50%  

Ministrul Finantelor, Varujan Vosganian, a declarat inca de zilele trecute ca nu le va majora functionarilor salariile cu 50% de la 1 noiembrie, asa cum au cerut. Guvernul a ramas ferm si ieri, la negocierile cu sindicalistii din cadrul administratiei publice. Nici gand de majorare cu 50% a salariillor.

Sindicatul National al Functionarilor Publici cere Guvernului o majorare a salariilor cu 50%, dupa ce Parlamentul a adoptat in unanimitate legea majorarii cu 50% a salariilor cadrelor didactice. Ei mai cer promovarea de urgenta a legii privind salarizarea unitara a functionarilor publici.

Guvernul s-a vazut in fata unei situatii fara iesire, mai ales dupa ce presedintele Traian Basescu a anuntat ca va promulga legea adoptata de legislativ. In aceasta situatie, ministrul Finantelor a anuntat ieri ca va apela Consiliul Superior al Apararii, intrucat s-a creat un conflict fara precedent intre puterile de stat.

Guvernul spune hop, doar 9% marirea salariilor profesorilor, in timp ce Parlamentul adopta o majorare istorica de 50%. (AmosNews)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
151

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
281

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...

Cum vrea un fost consilier al lui Costică Macaleți să schimbe pe furiș procedura de verificare a colaboratorilor Securității!

astăzi, 13:54
128

În timp ce Parlamentul numește șase noi membri în Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), în instituție mocnește un scandal legat de procedura de ...