FOTO&VIDEO: Ziua Armatei Române, omagiată de sute de botoșăneni

FOTO&VIDEO: Ziua Armatei Române, omagiată de sute de botoșăneni

Garnizoana Botoşani, în colaborare cu Instituţia Prefectului – Judeţul Botoşani, structurile subordonate Ministerului Afacerilor Interne, Poliţia Locală Botoşani, Primăria municipiului Botoşani şi Şcoala Populară de Arte „George Enescu” Botoşani, au organizat, vineri, manifestări stradale cu prilejul Zilei Armatei României. Sute de botoșăneni au sărbătorit în stradă oamenii care au asigurat și asigură securitatea statului.

Şirul de evenimentea debutat joi, cu un simpozion desfășurat la Cercul Militar Judeţean, de la ora 12:00, pe tema: „Armata: trecut, prezent, viitor”.

Ceremonialul militar de astăzi a început cu depuneri de coroane la Monumentul „General Gheorghe Avramescu”, din Piaţa cu acelaşi nume, începând cu ora 10:15.

La ora 11:00, la Monumentul Eroilor Botoşăneni din cel de-al Doilea Război Mondial, prefectul Dan Şlincu, însoţit de comandantul Garnizoanei Botoşani, a trecut în revistă garda de onoare. S-a oficiat, apoi, un scurt ritual religios, în acordurile „Imnului Eroilor”.

Ceremonialul militar, s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare.

Pentru buna desfăşurare a evenimentului, traficul rutier a fost restricţionat în zona Monumentului Eroilor Botoşăneni din cel de-al Doilea Război Mondial, respectiv în intersecţia dintre Strada Cuza Vodă şi Calea Naţională, precum şi pe străzile adiacente monumentului pe parcursul derulării ceremonialului. Inspectoratul Juudeţean de Jandarmi (IJJ) a asigurat ordinea şi siguranţa publică.

Sărbătorirea Zilei Armatei României a fost stipulată prin Decretul nr. 381 din 1 octombrie 1959.

(Foto și video: Ionuț IOSUB)

 
















 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

USR Botoșani: USR oprește din nou specula cu locurile de veci!

astăzi, 18:21
2

După ce, în 2021, consilierul USR Raluca Curelariu a stopat mafia din cimitirele botoșănene printr-un amendament ce a limitat bișnița,  primarul social democrat aflat încă &icir...

Un bărbat rănit într-un accident a rămas blocat în mașină, au intervenit pompierii!

astăzi, 17:55
103

Un bărbat, în vârstă de 44 de ani, a fost rănit după ce mașina pe care o conducea a părăsit partea carosabilă și a ajuns într-un gard. Evenimentul s-a produs pe raza localit...

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
325

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....