Forțele de ordine de la Botoșani strâng rândurile pentru asigurarea ordinii la manifestările prilejuite de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului

Forțele de ordine de la Botoșani strâng rândurile pentru asigurarea ordinii la manifestările prilejuite de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului

În perioada 15 - 18 august, Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani a anunțat că va asigura ordinea și siguranța publică la manifestările cu caracter cultural-artistic și religios desfășurate în județ.

Jandarmii vor acționa la Parcul de agrement Cornișa, în cooperare cu efective de poliție, poliție locală și pompieri, cu prilejul organizării Summer Fest 2019, pentru prevenirea faptelor antisociale de natură contravențională sau penală şi aplanarea eventualelor conflicte între participanți, prevenirea și stingerea incendiilor, precum și pentru dirijarea traficului rutier și pietonal, conform competențelor legale.

Și Hramul mănăstirii Zosin, cu prilejul sărbătoririi Adormirii Maicii Domnului, la care este așteptată prezența unui mare număr de credincioși, reprezintă altă misiune importantă a jandarmilor, care vor fi prezenți alături de enoriași pe toată durata de desfășurare a acestei manifestări religioase.

Zilele Nordului din orașul Darabani, precum și manifestările cultural-artistice din mai multe localități ale județului vor fi, de asemenea, în atenția jandarmilor.

Jandarmii de la Botoșani recomandă participanţilor la aceste manifestări să respecte măsurile stabilite de organizatori și indicațiile forțelor de ordine, să acorde atenţia cuvenită minorilor care îi însoţesc şi bunurilor personale şi să nu răspundă provocărilor unor persoane certate cu legea şi cu bunul-simţ.

Tot în aceeași perioadă și poliţiştii botoşăneni vor fi la datorie pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi pentru prevenirea producerii oricăror evenimente negative.

În perioada minivacanţei prilejuită de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, peste 120 de poliţişti vor acţiona zilnic în dispozitivele de ordine şi siguranţă publică, pentru prevenirea şi descurajarea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi pentru o intervenţie rapidă atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

IPJ Botoșani a anunțat că dispozitivele vor fi suplimentate în zona lăcaşurilor de cult şi în zonele unde se desfăşoară adunări publice (spectacole, zilele comunelor, alte manifestaţii cultural-artistice).

Pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirea accidentelor de circulaţie,  poliţiştii rutieri vor fi prezenţi zilnic în teren şi vor acţiona cu 8 aparate radar pe principalele drumuri naţionale şi judeţene.

Mai mult, pentru a petrece această minivacanţă în siguranţă, poliţiştii au fpcut o serie de recomandări și sfaturi preventive:

  • Nu purtaţi portofelul în buzunarele exterioare ale hainelor, în sacoşă sau la vedere. Când achitaţi cumpărăturile, nu scoateţi toată suma de bani, ci numai necesarul plăţii! Atunci când plătiți cu cardul, tastaţi codul PIN cu discreţie, pentru a nu fi observat de cei din jur!
  • Nu vă lăsaţi amăgiţi de vânzătorii de ,,chilipiruri’’. De multe ori, produsele sunt contrafăcute sau provin din săvârşirea unor infracţiuni!
  • În cazul în care plecaţi de acasă, încuiaţi toate uşile şi geamurile (chiar şi atunci când plecaţi pentru o perioadă scurtă de timp )!
  • Nu anunţaţi plecarea de acasă prin postări pe site-urile de socializare!
  • Asiguraţi-vă de buna funcţionare a autoturismului înainte de a pleca la drum! Stabiliţi cu exactitate traseul, prevăzând locurile de popas sau de staţionare pe timpul nopţii!
  • Fiţi prudenţi când vi se solicită ajutorul pe drum! Nu luaţi în maşină persoane necunoscute!
  • Când aveţi sau când vi se semnalează vreo defecţiune tehnică, luaţi-vă toate măsurile de siguranţă pe durata remedierii acesteia!
  • Dacă părăsiţi autoturismul, chiar şi pentru scurt timp, nu lăsaţi cheile în contact, în încuietoarea portierei sau a portbagajului!
  • Nu vă lăsaţi bagajele nesupravegheate pe durata călătoriei cu trenul, în gară, în parcare ori la hotel!
  • În cazul în care deveniţi victima unei infracţiuni sau aveţi cunoştinţă despre comitere unei astfel de fapte, adresaţi-vă celui mai apropiat poliţist sau apelaţi numărul unic de urgenţă 112!

De asemenea, în cazul producerii unor fapte de tulburare a ordinii şi liniştii publice, și polițiștii și jandarmii au recomandat celor implicaţi să solicite în mod direct intervenţia jandarmilor sau să apeleze în cel mai scurt timp numărul unic de urgenţă 112 pentru luarea măsurilor legale ce se impun.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un preot orb va sluji la o mănăstire iubită de mulți botoșăneni. ”Deși ochii săi trupești nu cunosc lumina…”

astăzi, 11:46
260

În curând obștea Mănăstirii Piatra Tăieturii din comuna suceveană Panaci aflată la cota 1.600, se va îmbogăți cu un nou preot.Este vorba de Părintele Sofian Costea care,...

Primăriile din Botoșani care stau mereu cu mâna-ntinsă la Guvern. „Nu facem față cheltuielilor din venituri proprii!”

astăzi, 10:45
206

Potrivit statisticilor, la nivel național, mai bine de două treimi din primăriile de comună din România nu reușesc să achite nici măcar salariile angajaților sau să achite facturile din...

Mailat, eroul de pe Municipal: ”Știu cât muncesc și cât de mult îmi doresc să salvez echipa de la retrogradare!”

astăzi, 10:14
284

Meciul a fost marcat de autogolul lui Gabriel de Moura în minutul 13, care a deschis scorul în favoarea echipei moldovene.În timp ce pentru Dinamo, Astrit Slemani a reușit să e...