Fenomenul neobișnuit care a uimit internetul. Care este explicația - FOTO

"Eu și prietena mea mergeam prin pădure săptămâna trecută când am văzut o mlaștină curcubeu".

Fenomenul neobișnuit care a uimit internetul. Care este explicația - FOTO

Un fenomen surprins de un cuplu de americani a impresionat internetul, relatează BBC. Brent Rossen și prietena lui se plimbau într-un parc din statul american Virginia când au surprins în imagini un fenomen natural neobișnuit - o mlaștină în culorile curcubeului.

Imaginea publicată pe rețeaua socială Reddit a strâns zeci de mii de aprecieri. ”Eu și prietena mea mergeam prin pădure săptămâna trecută când am văzut o mlaștină curcubeu” a scris Brent în mesaj.

Care este explicație pentru această apariție, s-au întrebat sute de oameni. Potrivit stirileprotv.ro, Jeff Ripple, un expert, a explicat pentru BBC cum se formează fenomenul. ”Reflexiile de curcubeu care apar ca un film subțire pe suprafața unei bălți sau a unei mlaștini sunt rezultatul eliberării unor uleiuri naturale în urma descompunerii vegetației sau a proceselor biologice prin care bacterii anaerobe reduc fierul din sol.”

Potrivit acestuia, apa trebuie să stea liniștită pentru perioade lungi de timp ca acest curcubeu să se formeze. Dacă adie vântul și apă este pusă în mișcare se distruge. În urmă cu un an un inginer pensionar a fotografiat același fenomen în Tallahassee, Florida. 





 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Blocada polițiștilor și jandarmilor în Botoșani și localități s-a lăsat cu sancțiuni: 14 șoferi au rămas fără permis în ultimele 24 de ore!

astăzi, 17:24
29

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 5 acțiuni punctuale în orașele Dorohoi, Săveni, Flămânzi, Darabani și Botoșani în cadrul planului BLOCADA, a...

PNL Botoșani, Cătălin Flutur, întâlnire cu taximetriștii: „O unitate de breaslă mai rar întâlnită în zilele noastre” (foto)

astăzi, 16:14
62

Candidatul din partea Partidului Național Liberal (PNL) – Filiala Botoșani, Cătălin Flutur, a avut zilele trecute o întâlnire cu taximetriștii din Botoșani.Redăm mai jos i...

Eveniment dedicat antreprenorilor din Botoșani: Conferință despre dezvoltarea unor afaceri inteligente! (foto)

astăzi, 15:56
118

Sute de antreprenori din Botoșani au participat, joi, la o conferință despre dezvoltarea unor afaceri inteligente cu fonduri europene. Evenimentul este organizat de către Camera de Comerț, Indust...