FC Botoșani la ora bilanțului 2020: probabil cel mai bun an din istoria clubului

FC Botoșani la ora bilanțului 2020: probabil cel mai bun an din istoria clubului

Pentru formația locală de fotbal, 2020 a fost probabil cel mai bun an din istoria clubului. Performanțele echipei, care au culminat cu un parcurs european, scurt, au adus formația locală în centrul atenției.

Pe tot parcursul anului,  banca tehnică a FC Botoșani a fost condusă de Marius Croitoru. Cu el pe bancă, bilanțul este următorul: 11 victorii, 9 egaluri și 11 înfrângeri.

În campionat, FC Botoșani a încheiat sezonul regulat 2019-2020 pe locul 3, record absolut. Calificată în premieră în p

Play-off, formația a ocupat poziția 4 în ierarhia națională. Precedentul record era celebrul loc 8, obținut în 4 din cele 7 sezoane de până acum din prima ligă, exceptând cel curent.

La capitolul transferuri, Al-Mawas și Marko Duganzic au făcut spectacol, devenind doi dintre cei mai emblematici jucători ai echipei. Hervin Ongenda a părăsit echipa în iarnă, însă a revenit la Botoșani la începutul sezonului curent.

În același timp, FC Botoșani a pierdut jucători precum Andrei Miron (FCSB), Răzvan Andronic (CFR/Academica Clinceni), Mario Ebenhofer (Freiberg), Cascini (Academica Clinceni), Ofosu (Craiova), Cimpanu (Craiova), Duganzic (Sochi).

La capitolul surprize plăcute, salutăm evoluțiile jucătorilor Marko Duganzic, Hamidou Keyta, Denis Haruț sau Andrei Patache. De cealaltă parte, la capitolul dezamăgiri amintim jucători precum Eduard Pap, Stefan Askovski și. Jonathan Rodriguez.

FC Botoșani a încheiat anul pe poziția a 7-a în clasament, la două puncte distanță de Play-Off. Hamidou Keyta a încheiat anul pe locul 2 în clasamentul golgheterilor, la egalitate cu Florin Tănase (9 goluri), și la 3 goluri distanță de liderul Dennis Man.

(Iosif Pintilie)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bogdan Șoldănescu, pivotul CSM Botoșani, se retrage din handbal. Are o carieră impresionantă în spate

Joi, 21 Ianuarie 2021
155

Bogdan Șoldănescu, pivotul care va împlini 36 de ani săptămâna viitoare, și-a anunțat retragerea din handbal. Acesta are o carieră impresionantă în spate.A făcut primii ...

Au început înscrierile în cea mai mare competiție de tehnologie dedicată fetelor - Technovation Girls 2021

Joi, 21 Ianuarie 2021
244

Au început înscrierile în cea mai mare competiție de tehnologie și leadership din lume - Technovation Girls.Dedicat elevelor din întreaga lume, programul susține dezvolt...

Anunț Protecția Mediului - Comuna Albești

Joi, 21 Ianuarie 2021
388

 COMUNA ALBEȘTI, județul Botoșani, anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul ”Înființare rețea distribuție g...