Există "indicii serioase" că incendiile din Grecia ar fi fost provocate. Autoritățile explică

Există "indicii serioase" că incendiile din Grecia ar fi fost provocate. Autoritățile explică

   Foto: theatlantic.com

Autorităţile din Grecia deţin "indicii serioase" că incendiile care au avut loc în apropierea Atenei şi care s-au soldat cu moartea a 85 de oameni au fost provocate, a declarat, joi, ministrul Protecţiei Civile, Nikos Toskas, potrivit chaniapost.eu, citat de jurnalistii.ro. "Avem indicii serioase şi semne importante care sugerează că focul are în spate o mână criminală", a declarat Nikos Toskas în timpul unei conferinţe de presă. El susține că poliţia deţine mărturii în acest sens, dar nu a dat detalii.

Reuters a relatat, miercuri, că poliţia elenă a început să investigheze cum a izbucnit focul în trei locuri diferite în acelaşi timp.

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Christos Spirtzis, a declarat pentru agenția macedoneană de știri din Atena că autoritățile din regiunea Attica nu sunt de vină pentru incendiul de la Mati, deoarece, din primul moment, Rena Dourou s-a aflat la centrul de coordonare al pompierilor.

„Nici mecanismul de stat nu a întârziat, nici nu a făcut greșeli, pentru că în acea zi și-a pus toată greutatea în spatele focului mare de la Kineta, în timp ce în același timp au fost incendii la Kalamo și Neo Voutza. Dacă au existat greșeli în ordinele date, atunci acest lucru va fi stabilit”, a spus Spirtzis, adăugând că primarii din aceste zone au acționat prompt.

El a subliniat că, într-o zi în care au existat atât de multe vânturi puternice, întrebarea este de ce au început atât de multe incendii într-o perioadă atât de scurtă.

”Criticii noștri sunt aceiași oameni care s-au plâns atunci când am angajat 2.500 de persoane pentru a proteja pădurile", a subliniat el.

Incendiile de vegetaţie care au făcut zeci de victime au izbucnit luni şi au lovit mai multe localităţi din regiunea Attica, situată în jurul capitalei Greciei, Atena. Dezastrul s-a soldat cu moartea a 85 de oameni şi rănirea a aproximativ 200. Alte zeci de persoane sunt date dispărute.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Blocada polițiștilor și jandarmilor în Botoșani și localități s-a lăsat cu sancțiuni: 14 șoferi au rămas fără permis în ultimele 24 de ore!

astăzi, 17:24
8

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 5 acțiuni punctuale în orașele Dorohoi, Săveni, Flămânzi, Darabani și Botoșani în cadrul planului BLOCADA, a...

PNL Botoșani, Cătălin Flutur, întâlnire cu taximetriștii: „O unitate de breaslă mai rar întâlnită în zilele noastre” (foto)

astăzi, 16:14
51

Candidatul din partea Partidului Național Liberal (PNL) – Filiala Botoșani, Cătălin Flutur, a avut zilele trecute o întâlnire cu taximetriștii din Botoșani.Redăm mai jos i...

Eveniment dedicat antreprenorilor din Botoșani: Conferință despre dezvoltarea unor afaceri inteligente! (foto)

astăzi, 15:56
104

Sute de antreprenori din Botoșani au participat, joi, la o conferință despre dezvoltarea unor afaceri inteligente cu fonduri europene. Evenimentul este organizat de către Camera de Comerț, Indust...