După 22:00, se împart... amenzile! Au de plătit 6000 de lei, pentru că nu lăsau vecinii să doarmă

După 22:00, se împart... amenzile! Au de plătit 6000 de lei, pentru că nu lăsau vecinii să doarmă

Trezită în miezul nopții care tocmai a trecut de gălăgia făcută de vecinii de apartament, o femeie care locuiește în cartierul Parcul Tineretului a sunat la dispeceratul Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Botoșani și a sesizat tulburarea liniștii publice.

Un echipaj de jandarmi s-a deplasat în scurt timp și a întrerupt cheful nocturn, sancționând trei bărbați cu amenzi în valoare totală de 1250 de lei, pentru disconfortul provocat locatarilor.

După aproximativ patru ore, femeia a revenit cu un apel identic, exasperată de muzica ascultată la intensitate maximă de către aceeași vecini. De această dată, intervenția jandarmilor s-a finalizat cu amenzi însumând 4500 de lei, aplicate acelorași persoane.

Conform prevederilor legale, tulburarea liniştii locatarilor între orele 22.00-08.00 şi 13.00-14.00, prin zgomot produs în locuinţele persoanelor fizice, se sancționează cu amendă de la 500 lei la 1.500 lei.


IJJ recomandă cetățenilor care trec prin situații similare să solicite în cel mai scurt timp intervenția forțelor de ordine la numărul unic pentru apeluri de urgență 112, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Sfinţit Mc. Vasilevs, Episcopul Amasiei; Sf. Glafira; Sf. Mc. Chiril, Chindeu şi Tasie din Axiopolis (Cernavodă)

astăzi, 06:58
10

În vremea prigoanelor venite asupra creştinilor la sfârşitul secolului al 3-lea şi începutul celui de-al 4-lea, în cetatea Axiopolis din Dobrogea (numită astăzi Cernavodă...

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
139

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
105

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...