Două supermarketuri Carrefour, cu propunere de închidere! Nereguli cu duiumul, de la data limită de consum depăşită și până la peşte alterat, descoperite de controalele ANPC!

Două supermarketuri Carrefour, cu propunere de închidere! Nereguli cu duiumul, de la data limită de consum depăşită și până la peşte alterat, descoperite de controalele ANPC!

Marile lanțuri de magazine care până acum s-au crezul invulnerabile în fața autorităților sunt luate de inspectorii ANPC la purecat, iar unele din ele au deficiențe care par greu de crezut că ar fi posibile într-o companie multinațională, care se presupune că respectă standarde de calitate pe care firmele românești nu le pot atinge.

După Kaufland și KFC a venit rândul Carrefour să demonstreze că nimic nu este ceea ce pare a fi!

Inspectorii ANPC au verificat 14 magazine Carrefour din toată România, la care au fost constatate abateri pentru care au fost aplicate 35 de amenzi în valoare de 301.000 lei. Și la București, și la Satul Mare, și la Brașov, și la Oradea, și la Cluj, au fost găsite aceleași nereguli!

Mai mult, a fost propusă măsura închiderii temporare, până la 6 luni, a două magazine!

Rețeaua Carrefour are 342 de magazine în toată țara, iar dacă numai după controlul a 14 unități (aproape 5% din total) au fost descoperite astfel de nereguli, situația pune în discuție standardele de calitate din toată rețeaua din România.  

Conform autorităţii, au fost retrase temporar de la vânzare 209 kg de produse alimentare în valoare de 3.798 de lei, au fost retrase definitiv 1.423 kg de produse alimentare în valoare de 28.875 lei şi s-a solicitat remedierea deficienţelor şi începerea procedurilor de autorizare pentru maşinile de produs gheaţă.

Abaterile constatate privesc, printre altele, comercializarea peştelui fără respectarea condiţiilor de păstrare, produse calde expuse la temperaturi mai mici de 60 de grade, comercializarea de produse cu caracteristici necorespunzătoare, produse fără dată de fabricaţie, lipsa de informaţii, elemente de identificare sau data limită de consum depăşită, peşte alterat, produse din carne pentru care nu s-a putut stabili trasabilitatea, produse din zona gastro pentru care nu s-a putut stabili data preparării, practici comerciale înşelătoare, nerespectarea temperaturilor de depozitare pentru produse din carne sau peşte, nerepspectarea condiţiilor de expunere a mărfii.

Controalele făcute de ANPC nu au vizat doar o zonă a țării ci s-au făcut prin sondaj în toată România. Au fost verificate Carrefour Bucureşti Militari, Carrefour Bucureşti Băneasa, Carrefour Constanţa, Carrefour Braşov, Carrefour Bucureşti Grand Arena, Carrefour Bucureşti Colosseum, Carrefour Satu Mare, Carrefour Cluj Napoca, Carrefour Baia Mare şi Carrefour Oradea Lotus Market.

Controalele ANPC vor continua și în celelalte județe din țară.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
554

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
79

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
100

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...