Dosare penale pentru munca la negru!

Dosare penale pentru munca la negru!
Doi agenţi economici din Botoşani s-au ales cu dosare penale, după ce inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă au descoperit că foloseau forţă de muncă la negru, primind la lucru mai mult de cinci persoane, fara a le încheia şi contracte individuale de muncă.

În cazul acestora, documentele de control au fost înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani, în vederea continuării cercetărilor.

Numai în trimestrul doi al acestui an, în urma verificărilor efectuate de inspectorii de muncă la nouă agenţi economici au fost depistate 24 de persoane lucrând fără forme legale. În cazul acestora au fost aplicate amenzi în cuantum de 110.000 lei.

În acţiunile de control efectuate de către inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Botoşani, odată cu identificarea cazurilor de muncă fără forme legale s-a urmărit în tematica de control şi evaluarea modului în care agenţii economici respectă dispoziţiile imperative ale Legii 53/2003 – Codul Muncii, referitoare la executarea, modificarea, suspendarea şi încetarea contractelor individuale de muncă ale salariaţilor, precum si a altor acte normative din dreptul muncii.

Asftel, în cursul trimestrului II al anului 2012, în cadrul acţiunilor de control au fost verificate un număr  de 362 de unităţi cu 9819 salariaţi. Pentru neconformităţile constatate au fost dispuse 1.061 măsuri de remediere. Au fost aplicate 415 sancţiuni contravenţionale, dintre care 40 amenzi în valoare totală de 152.500 lei şi 375 avertismente.

Cinci  societăţi au fost amendate cu amenzi în valoare totală de 7.500 lei pentru neîntocmirea documentelor de evidenţă a orelor de muncă prestate de salariaţi, iar pentru neînmânarea unui exemplar din contractul de muncă salariaţilor a fost amendată o societate cu 1.500 lei.
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
317

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
539

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
160

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...