Dosare penale pentru munca la negru!

Dosare penale pentru munca la negru!
Doi agenţi economici din Botoşani s-au ales cu dosare penale, după ce inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă au descoperit că foloseau forţă de muncă la negru, primind la lucru mai mult de cinci persoane, fara a le încheia şi contracte individuale de muncă.

În cazul acestora, documentele de control au fost înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani, în vederea continuării cercetărilor.

Numai în trimestrul doi al acestui an, în urma verificărilor efectuate de inspectorii de muncă la nouă agenţi economici au fost depistate 24 de persoane lucrând fără forme legale. În cazul acestora au fost aplicate amenzi în cuantum de 110.000 lei.

În acţiunile de control efectuate de către inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Botoşani, odată cu identificarea cazurilor de muncă fără forme legale s-a urmărit în tematica de control şi evaluarea modului în care agenţii economici respectă dispoziţiile imperative ale Legii 53/2003 – Codul Muncii, referitoare la executarea, modificarea, suspendarea şi încetarea contractelor individuale de muncă ale salariaţilor, precum si a altor acte normative din dreptul muncii.

Asftel, în cursul trimestrului II al anului 2012, în cadrul acţiunilor de control au fost verificate un număr  de 362 de unităţi cu 9819 salariaţi. Pentru neconformităţile constatate au fost dispuse 1.061 măsuri de remediere. Au fost aplicate 415 sancţiuni contravenţionale, dintre care 40 amenzi în valoare totală de 152.500 lei şi 375 avertismente.

Cinci  societăţi au fost amendate cu amenzi în valoare totală de 7.500 lei pentru neîntocmirea documentelor de evidenţă a orelor de muncă prestate de salariaţi, iar pentru neînmânarea unui exemplar din contractul de muncă salariaţilor a fost amendată o societate cu 1.500 lei.
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Percheziții la nouă locuințe din Botoșani, ale unor suspecți de furt calificat

astăzi, 18:15
186

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale din IPJ Botoșani cu sprijinul celor din cadrul Poliției Orașului Flămânzi și Secției de poliție Rurală nr. 3 Hlipiceni, au ...

Un șofer de 65 de ani s-a răsturnat pe cupolă. Se afla sub influența alcoolului

astăzi, 18:07
309

Un grav accident rutier a avut loc, joi după-amiază, în localitatea Mănăstirea Doamnei, din comuna Curtești. Un autoturism s-a răsturnat pe cupolă. Șoferul se afla sub influența alcoolu...

Copil de 5 ani căzut într-o fântână adâncă de 10 metri (foto)

astăzi, 17:55
314

Un copilul în vârstă de 5 ani a căzut, joi după-amiază, într-o fântână, în orașul Săveni din județul Botoșani.Băiatul a fost salvat de către pompieri...