Dosare penale pentru munca la negru!

Dosare penale pentru munca la negru!
Doi agenţi economici din Botoşani s-au ales cu dosare penale, după ce inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă au descoperit că foloseau forţă de muncă la negru, primind la lucru mai mult de cinci persoane, fara a le încheia şi contracte individuale de muncă.

În cazul acestora, documentele de control au fost înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani, în vederea continuării cercetărilor.

Numai în trimestrul doi al acestui an, în urma verificărilor efectuate de inspectorii de muncă la nouă agenţi economici au fost depistate 24 de persoane lucrând fără forme legale. În cazul acestora au fost aplicate amenzi în cuantum de 110.000 lei.

În acţiunile de control efectuate de către inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Botoşani, odată cu identificarea cazurilor de muncă fără forme legale s-a urmărit în tematica de control şi evaluarea modului în care agenţii economici respectă dispoziţiile imperative ale Legii 53/2003 – Codul Muncii, referitoare la executarea, modificarea, suspendarea şi încetarea contractelor individuale de muncă ale salariaţilor, precum si a altor acte normative din dreptul muncii.

Asftel, în cursul trimestrului II al anului 2012, în cadrul acţiunilor de control au fost verificate un număr  de 362 de unităţi cu 9819 salariaţi. Pentru neconformităţile constatate au fost dispuse 1.061 măsuri de remediere. Au fost aplicate 415 sancţiuni contravenţionale, dintre care 40 amenzi în valoare totală de 152.500 lei şi 375 avertismente.

Cinci  societăţi au fost amendate cu amenzi în valoare totală de 7.500 lei pentru neîntocmirea documentelor de evidenţă a orelor de muncă prestate de salariaţi, iar pentru neînmânarea unui exemplar din contractul de muncă salariaţilor a fost amendată o societate cu 1.500 lei.
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Misiune specială a cadrelor medicale: Au chemat în ajutor pompierii!

Sâmbătă, 15 Iunie 2019
1319

O femeie din Săveni a sunat la 112, spunându-le medicilor că nu poate respira. Echipajul de la Serviciul Județean de Ambulanță ajuns la fața locului a acordat primul ajutor, însă au...

Darren Cahill: "Am ajuns un mare antrenor pentru că am avut o mare jucătoare, Simona Halep"

Sâmbătă, 15 Iunie 2019
187

Fostul antrenor al Simonei Halep, australianul Darren Cahill, susține că a ajuns un mare antrenor deoarece a avut parte de o mare jucătoare, Simona Halep, între ei existând o mare &icir...

A murit marele cineast italian Franco Zeffirelli

Sâmbătă, 15 Iunie 2019
239

Marele regizor italian Franco Zeffirelli a murit sâmbătă, la vârsta de 96 de ani, la reședința sa din Roma, anunță AFP. Franco Zeffirelli "s-a stins în pace după o l...