Donald Trump este președintele ales al SUA. Clinton și-a recunoscut înfrângerea. VEZI reacția lui Putin

Donald Trump este președintele ales al SUA. Clinton și-a recunoscut înfrângerea. VEZI reacția lui Putin
Donald Trump a obținut 276 de electori și a devenit astfel președintele ales al Statelor Unite, după ce a câștigat în Pennsylvania și Wisconsin. Hillary Clinton l-a sunat pe candidatul republican pentru a-l felicita. 

Americanii au venit în număr mare la urne marți pentru a-și alege președintele și au oferit lumii întregi o surpriză uriașă. Donald Trump a contrazis sondajele de opinie și a câștigat lupta electorală după ce s-a impus în mai multe state cheie în care Hillary Clinton ar fi trebuit, potrivit estimărilor, să câștige destul de ușor.

Incertitudinea președinției Trump a lovit în plin bursele internaționale, care s-au prăbușit la primele vești ale victoriei republicane.   

Trump va fi al 45-lea președintel al SUA și își va prelua mandatul în luna ianuarie a anului viitor.

In discursul victorios, Trump a renuntat la cateva dintre temele favorite de campanie, precum imigrantii, zidul de la granita cu Mexic si amenintarile la adresa lui Clinton. Marea necunoscuta pentru comunitatea internationala este acum echipa lui Trump si in ce masura izolationismul promovat in camapanie se va transforma in politica oficiala.


Putin l-a felicitat pe Trump: Relatiile Rusia - SUA trebuie scoase din starea de criza

Presedintele rus Vladimir Putin l-a felicitat pe Donald Trump pentru victoria din alegerile prezidentiale din SUA si si-a exprimat "speranta pentru un efort comun care sa scoata relatiile Rusia - SUA din starea de criza in care se afla acum", potrvit Reuterws, care citeaza un comunicat al Kremlinului.
Putin si-a mai aratat disponibilitatea de a colabora cu Trump pentru "a rezolva problemele internationale presante".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vești sumbre pentru bugetari: din ianuarie anul viitor revine impozitarea progresivă!

Luni, 18 Martie 2024
274

Salariile bugetarilor ar putea îngheța pentru a reduce cheltuielile. Mai mult, anunță Marcel Boloș, ministrul de finanțe, impozitarea progresivă ar putea fi implementată în Rom&acir...

Mama lui Ayan, mesaj emoționant către comunitate: ”Este pentru prima dată când mă mândresc ca sunt româncă!”

Luni, 18 Martie 2024
5299

Ayan locuia la Tudora, cu bunicii, iar părinții munceau în Londra. Duminică, o veste cruntă i-a năucit: copilul lor nu era de găsit.Au urmat mai bine de 24 de ore de căutări, cu o mo...

Patru tineri din Botoșani, deținători de droguri, depistați și sancționați de jandarmi!

Luni, 18 Martie 2024
207

La finalul săptămânii trecute, în urma acțiunilor executate de jandarmii botoșăneni împreună cu Serviciul Județean de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani î...