Dezastru! Peste 300.000 de firme din România vor fi afectate de al doilea val al coronacrizei economice

Dezastru! Peste 300.000 de firme din România vor fi afectate de al doilea val al coronacrizei economice

Peste 300.000 de firme din România vor fi afectate de al doilea val al coronacrizei economice, multe dintre ele începând săptămâna cu deciziile de trimitere în şomaj tehnic pentru angajaţi şi, din păcate, cu disponibilizarea unor angajaţi, arată o analiză Frames.

Multe dintre companiile direct afectate de coronacriza economică au aşteptat să vadă publicată ordonanţa privind măsurile economice anunţate de Guvern, iar de luni au trecut la înregistrarea deciziilor de şomaj tehnic.

Potrivit analiştilor de la Frames, sunt peste 300.000 de companii afectate, în prezent, de al doilea val al crizei economice.

Cele mai multe sunt microîntreprinderi şi întreprinderi mici, cu maxim 20 de angajaţi, din domenii precum HORECA, servicii către populaţie (turism, evenimente, saloane de înfrumuseţare, săli de jocuri, magazine de cartier etc.), care şi-au închis activitatea pe fondul deciziilor administrative şi, în multe cazuri, ca urmare a scăderii dramatice a încasărilor.

„Sunt peste 400.000 de angajaţi numai în hoteluri şi restaurante, care vor fi disponibilizaţi sau trimişi în şomaj tehnic. Din păcate, contagiunea se anunţă şi mai mare, având în vedere că pe lanţurile de business sunt afectaţi furnizori dintr-o gamă largă de servicii”, afirmă analiştii de la Frames.

Potrivit estimărilor companiei de consultanţă, peste 1 milion de angajaţi din economie vor rămâne fără locuri de muncă în perioada martie-aprilie, dacă starea de urgenţă nu va fi ridicată. Estimarea nu ia în calcul personalul angajat la negru, fără forme legale, o practică încă foarte prezentă în economie.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
780

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
247

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
209

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...