De astăzi, Protecţia Consumatorilor introduce cazierul contravenţional! Echipele de control sunt dotate cu echipamente de filmare şi fotografiere!

De astăzi, Protecţia Consumatorilor introduce cazierul contravenţional! Echipele de control sunt dotate cu echipamente de filmare şi fotografiere!

Începând de astăzi ANPC introduce cazierul contravenţional care va permite identificarea operatorilor economici şi a faptelor pentru care s-au aplicat deja sancţiunea avertismentului, astfel încât, la o nouă încălcare, aceasta să nu mai fie repetată!

Acesta vine în acord cu hotărârile pronunţate de catre instanţele de judecată, în cauzele din domeniul protecţiei consumatorilor, ce au în vedere principiul proportionalității aplicării sancțiunii, conform căruia „ dacă operatorul economic a mai fost sancționat anterior cu avertisment se au în vedere și circumstanțele personale ale contravenientului”, sens în care, se poate aplica sanctiunea cu amenda contravențională.

La stabilirea sancțiunii, în cazul în care se constată că pentru aceeași abatere operatorul economic a mai fost sancționat cu avertisment, agentul constatator va avea în vedere cazierul contravențional precum și aplicarea eventualelor sancțiuni contravenționale complementare.

În plus, ANPC a anunțat că în condițiile în care probele (foto şi video) obţinute în aceste controale au fost esenţiale în câştigarea unor procese în instanţă, în baza proceselor verbale de constatare a contravenţiei încheiate cu această ocazie, filmarea şi fotografierea în cadrul actului de control devin obligatorii, doar cu informarea comerciantului, şi fără a i se solicita acestuia un acord prealabil în vedere preconstituirii de probe. Practic toate echipele de control sunt dotate începând de azi din punct de vedere tehnic cu echipamente necesare pentru filmare şi fotografiere.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Au început înscrierile pentru admiterea în școlile care pregătesc polițiștii din penitenciare! (foto)

astăzi, 10:17
24

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) anunță că au început înscrierile pentru admiterea în unitățile de învățământ care pregătesc personalul din sis...

Votează destinația anului 2024, Cornișa face parte dintre atracțiile supuse votului. „Să ne mândrim că suntem finaliști!”

astăzi, 09:43
86

Cornișa Aqua Park&Sports a intrat într-o competiție ce are drept scop promovarea turismului. „Votează destinația anului” este una dintre cele mai importante competiții desti...

Tot mai mulți români din Italia se întorc acasă: „S-a scumpit totul, plătim și aerul pe care îl respirăm”

astăzi, 09:27
120

Tendința este reflectată și de datele recente care indică o scădere semnificativă a sumelor de bani trimise în țară de către românii stabiliți în Italia, conform statistici...