Cum va fi vremea de Revelion!

Cum va fi vremea de Revelion!

Ultima zi din acest an aduce vreme buna. Nici noaptea dintre ani nu face exceptie, cu temperaturi de 3-4 grade Celsius in vestul tarii, zona Moldovei si a Litoralului.

"In noaptea de Revelion va fi o vreme destul de placuta atat termic, cat si in privinta precipitatiilor. E adevarat ca unele innorari vor fi in partea de nord-vest si in centrul tarii, dar numai izolat vor fi conditii pentru ploi slabe in Maramures, iar in nordul Carpatilor Orientali de lapovita si ninsoare", a precizat pentru Ziare.com Mihai Timu, meteorolog ANM.

"Vantul va sufla slab pana la moderat, poate pe crestele cele mai inalte sa aiba unele intensificari. Regimul termic va fi mai ridicat decat cel in mod obisnuit pentru noaptea de Revelion, pentru ca ne asteptam la minime care sa porneasca de la minus 5 si minus 4 grade Celsius in estul Transilvaniei si sa se opreasca la 3-4 grade Celsius in vestul tarii, dar izolat si in Moldova sau in zona Litoralului", a mai spus Mihai Timu

In prima zi din 2018, meteorologii anunta o vreme insorita si deosebit de calda, la fel ca in prima zi de Craciun, in multe zone din tara, iar maximele termice vor atinge si 14 grade Celsius.

"In ceea ce priveste prima zi de Anul Nou pare sa fie o vreme identica cu ceea ce s-a intamplat in prima zi de Craciun in sensul ca va fi o vreme insorita in multe zone, iar vremea se va incalzi si va deveni deosebit de calda in cea mai mare parte a tarii la amiaza urmand sa inregistram maxime de in general intre 6 si 14 grade Celsius, cele mai ridicate valori in partea de sud si de est a Romaniei. De asemenea, o zi insorita va fi si in Capitala, in prima zi de an nou, cu o maxima ce va atinge 12-13 grade Celsius", a mentionat Mihai Timu.

In schimb, din a doua zi a noului an temperaturile vor incepe sa scada si se vor apropia de normalul perioadei, iar precipitatiile, mai ales sub forma de ploaie, se vor inmulti in unele zone din tara.

La munte, ninsorile vor lipsi in ultima zi din an si in prima din 2018, insa sunt in continuare conditii bune pentru schiat deoarece exista un strat de zapada depus in zilele anterioare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

Joi, 18 Aprilie 2024
617

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

Joi, 18 Aprilie 2024
133

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

Joi, 18 Aprilie 2024
84

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...