Cu etilotestul şi cu radarul la şosea! Acţiuni ale poliţiştilor botoşăneni împotriva vitezei excesive şi a consumului de alcool

Timp de trei zile, poliţiştii botoşăneni au derulat acţiuni pentru preîntâmpinarea evenimentelor rutiere cauzate de excesul de viteză şi consumul de alcool la volan. Rezultatul: sute de sancţiuni şi 20 de permise de conducere reţinute.

Cu etilotestul şi cu radarul la şosea! Acţiuni ale poliţiştilor botoşăneni împotriva vitezei excesive şi a consumului de alcool

   Foto: arhiva Ştiri.Botoşani.Ro

Viteza excesivă şi conducerea vehiculelor sub influenţa alcoolului reprezintă, în continuare, principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave, soldate cu persoane decedate şi rănite grav.

În ultimele zile, poliţiştii au aplicat 239 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea regimului legal de viteză şi au reţinut 20 de permise de conducere. Acţiunile au avut loc pe raza întregului judeţ, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, în special a celor cauzate de nerespectarea regimului legal de viteză şi de consumul de alcool.

În total, poliţiştii au utilizat 12 aparate de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, iar ăn baza măsurătorilor acestora, au fost constatate 239 de abateri privind nerespectarea regimului legal de viteză, fiind reţinute 10 permise de conducere pentru depăşirea vitezei maxime legale admise cu mai mult de 50km/h şi 8 pentru alte abateri.

"În funcţie de încadrarea contravenţională a abaterii săvârşite, au fost aplicate 112 sancţiuni pentru depăşirea cu 10-20 km/h a vitezei maxime admise, 71 de sancţiuni pentru depăşirea cu 21-30 km/h a vitezei maxime admise, 35 de sancţiuni pentru depăşirea cu 31-40 km/h a vitezei maxime admise, 11 pentru depăşirea cu 41-50 km/h a vitezei maxime admise şi 10 pentru depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise. De asemenea, au fost efectuate 354 de testări alcoolscopice, în urma cărora au fost aplicate două sancţiuni pentru consum de alcool şi au fost constatate două infracţiuni", spune Nicoleta Federciuc, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la respectarea regimului legal de viteză, conform marcajelor şi indicatoarelor rutiere şi adaptarea în permanenţă a vitezei de deplasare la condiţiile de drum.

"Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcolice riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sacţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. Viteza excesivă şi consumul de alcool generează accidente cu urmări din cele mai grave!”, arată poliţiştii.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

A sfidat legea: Botoșăneancă arestată pentru 30 de zile!

astăzi, 10:29
52

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi – Compartimentul Supravegheri Judiciare au sesizat instanța de judecată cu privire la nerespectarea obligațiilor impuse prin control jud...

Preotul care slujește de peste un sfert de secol în Biserica-simbol a Botoșanilor: ”Din Cenușăreasa orașului a ajuns o frumoasă mireasă a lui Hristos!” (Foto, Video)

astăzi, 10:08
223

Pr. Dumitru-Florentin Mateciuc, născut pe 9 octombrie 1964, este licenţiat al Facultăţii de Teologie Bucureşti. De 26 de ani slujește în biserica-simbol a orașului Botoșani, care astăzi...

Deficitul de judecători la Botoșani s-a mai redus, dar suntem încă în topul național!

astăzi, 09:42
53

Dacă în luna februarie județul Botoșani se afla pe primul loc în România, cu cel mai mare deficit de judecători, situația s-a mai îmbunătățit: am coborât pe locul...