Coronavirusul a închis toată Italia! Au mai rămas deschise doar farmaciile şi magazinele alimentare

Coronavirusul a închis toată Italia! Au mai rămas deschise doar farmaciile şi magazinele alimentare

Premierul Italiei, Giuseppe Conte, a anunţat astăzi măsuri radicale în lupta împotriva coronavirusului, activitatea comercială fiind sistată în toată țara. Excepţie fac doar farmaciile şi magazinele alimentare, a anunțat La Repubblica.

Peste un milion de români sunt afectați de noua decizie a guvernului italian.

Guvernului italian spune că limitarea mobilităţii oamenilor va reduce şansele de răspândire a coronavirusului.

Într-o transmisiune live pe Facebook, premierul italian Giuseppe Conte a anunţat că vor fi închise toate activităţile comerciale, inclusiv barurile şi restaurantele. Rămân deschise doar farmaciile şi magazinele alimentare, pentru a asigura necesităţile locuitorilor.

Mijloacele de transport vor fi asigurate. Totodată, fabricile vor rămâne deschise, respectând măsuri de siguranţă şi igienă. Efectul noilor măsuri drastice va fi vizibil după 14 zile.

Discursul lui Conte a avut şi note dramatice: „Mulţumesc italienilor care se sacrifică. Dovedim că suntem o naţiune măreaţă.”

Bilanţul epidemic în Italia este de 827 de morţi şi 12.462 de persoane infectate cu noul coronavirus, a declarat miercuri seară Angelo Borrelli, şeful Serviciului italian de protecţie civilă.

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 196 de decese şi încă 2.076 de cazuri de persoane infectate.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cod Galben pentru județul Botoșani, în această dimineață!

astăzi, 07:49
435

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o atenționare de tip Cod Galben pentru județul Botoșani.Astfel, până la ora 10.00, județul Botoșani se a...

Jandarmii își sărbătoresc ziua pe Pietonalul Unirii, cu tehnica de intervenție și câinii de serviciu!

astăzi, 07:19
141

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 martie, între orele 10.00 și 12.00, în fața Muzelui de Istorie Județean Botoșani.Jandarmii vor prezenta tehnica și mijloacele de interv...

Veste uriașă pentru vârstnici: ”E un pas extrem de importanti!”

astăzi, 07:02
377

Compania Națională Poșta Română se pregătește să introducă posibilitatea achitării acestora cu cardul direct la poștaș. Compania a investit în 7.000 de dispozitive mobile care v...