Coronavirus: Prefectul județului NU mai are voie să transmită informații despre numărul de teste și rezultatele acestora (DOCUMENT)

Coronavirus: Prefectul județului NU mai are voie să transmită informații despre numărul de teste și rezultatele acestora (DOCUMENT)

Grupul de Comunicare Strategică va rămâne, începând de sâmbătă, 21 martie a.c., unicul organ guvernamental abilitat să transmită informații despre evoluția numărului de cazuri confirmate de infectare cu Covid-19.

Prefecții județelor au fost înștiințați că nu le mai este permis, de la această dată, să ofere publicității date despre numărul testelor efectuate, despre numărul de persoane depistate pozitiv în urma testării, respectiv despre starea de sănătate a celor din urmă.

Comunicarea pe aceste spețe va fi centralizată, astfel că solicitările de informații adresate Instituției Prefectului vor fi redirecționate Grupului Strategic.

Practic, prin ordinul semnat de secretarul de stat Gheorghe Sorescu și transmis tuturor prefecturilor din țară, începând din acest moment, presa și implicit opinia publică nu va mai obține explicații și detalii cu privire la numărul de teste COVID-19 efectuate, la numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor efectuate și cu privire la starea de sănătate a pacienților depistați pozitiv, la nivelul fiecărui județ. Măsura este fără precedent în România de după 89.

Documentul:


 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

astăzi, 20:16
56

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

astăzi, 19:23
60

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

astăzi, 18:56
58

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...