Control judiciar pentru principalul suspect în cazul accidentului mortal de la Vârfu Câmpului

Conducătorul auto implicat în accidentul rutier de pe DN 29C a fost plasat sub control juridiciar. Decizia a aparţinut instanţei Judecătoriei Dorohoi, care sâmbătă a judecat propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Dorohoi de luare a măsurii arestării preventive.

Control judiciar pentru principalul suspect în cazul accidentului mortal de la Vârfu Câmpului

Mai mult, nici avocatul suspectului nu se aştepta la o asemenea decizie, acesta propunând arestul la domiciliu pentru infracţiunile de care clientul său este acuzat: ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului şi nerespectarea atribuţiilor privind verificarea tehnică ori efectuarea reparaţiilor.

În urma sentinţei, tânărul sucevean, din Frătăuţii Noi, este obligat să respecte o serie de obligaţii impuse prin controlul judiciar. Decizia instanţei nu este definitivă, putând fi contestată la Tribunalul Botoşani.

Tânărul de 22 de ani a fost reţinut vineri, fiind principalul suspect în cazul accidentului mortal înregistrat joi pe raza comunei Vârfu Câmpului. Sesizat prin apel la Serviciul 112, echipajul de poliţie a găsit pe partea carosabilă a drumului trupul neînsufleţit al unui bărbat de 58 de ani, din comuna Blândeşti, ce prezenta mai multe leziuni la partea superioară a corpului şi în zona capului. Totodată, în imediata apropiere a victimei au fost identificate mai multe elemente de caroserie.

Potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie, în urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au identificat pe raza localităţii Brăteni un tânăr de 22 de ani, din judeţul Suceava, în timp ce înlocuia mai multe elemente de caroserie ale autoutilitarei pe care o conducea, existând indicii că acesta este conducătorul auto care a produs accidentul rutier soldat cu decesul bărbatului de 58 de ani.

În urma cercetărilor, s-a stabilit faptul că în zorii zilei de joi, în timp ce transporta material lemnos cu o autoutilitară, pe drumul naţional DN 29 C, tânărul sucevean a surprins şi accidentat bărbatul de 58 de ani, care se angajase în traversarea drumului prin loc nepermis şi fără să se asigure corespunzător, în urma accidentului rezultând decesul pietonului şi avarierea autoutilitarei.

După producerea evenimentului rutier, conducătorul auto şi-a continuat deplasarea până în comuna Dobârceni, unde a descărcat materialul lemnos la domiciliul unei persoane. Apoi, s-a deplasat cu un bărbat la o unitate de dezmembrări auto din municipiul Botoşani, de unde a achiziţionat diverse elemente de caroserie pentru a le înlocui pe cele avariate ca urmare a accidentului. Tânărul a fost depistat de poliţişti la locuinţa bărbatului respectiv, în timp ce schimba piesele avariate ale autoutilitarei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Microbuz cu ucraineni răsturnat pe DN 17. Cinci persoane transportate la spital!

astăzi, 09:14

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, un microbuz s-a răsturnat, vineri dimineața, pe raza localității Prisaca Dornei. În microbuz se aflau șase perso...

Telemedicină pentru Unitățile de Primiri Urgențe din Botoșani și Dorohoi!

astăzi, 08:58
17

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean „Mavromati”, Compartimentul de Primiri Urgențe de la Secția de Pediatrie și Compartimentul de Urgențe din cadrul Spitalului Municipa...

Cod Galben pentru județul Botoșani, în această dimineață!

astăzi, 07:49
505

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o atenționare de tip Cod Galben pentru județul Botoșani.Astfel, până la ora 10.00, județul Botoșani se a...