Consumul moderat de alcool in timpul sarcinii face bine fatului - studiu

Consumul moderat de alcool in timpul sarcinii face bine fatului - studiu
Un pahar de alcool pe saptamana in timpul sarcinii nu afecteaza dezvoltarea mentala a fatului si aduce chiar o imbunatatire a comportamentului viitorului copilul, potrivit unui studiu al cercetatorilor englezi, prezentat de cotidianul britanic The Independent, citat de NewsIn.

Consumul mare de alcool in timpul sarcinii poate cauza probleme de sanatate pentru fetusul aflat in crestere, in timp ce un consum moderat nu produce efecte daunatoare, sustin cercetatorilor englezi. Pentru a ajunge la aceste concluzii, cercetatorii au studiat 12.500 de copii de trei ani nascuti in Marea Britanie.

Rezultatele studiului mai arata ca majoritatea copiilor nascuti de femei care au consumat moderat alcool in timpul sarcinii au mai putine probleme emotionale si cognitive decat cei adusi pe lume de mame care nu au baut deloc sau care au consumat prea mult alcool.

In plus, nu s-a gasit nicio dovada care sa sustina afirmatia ca un consum moderat de alcool ar putea avea vreun afect negativ asupra dezvoltarii mentale a fetusului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Audi în valoare de peste 73.000 lei furat din Italia, oprit la Stânca!

astăzi, 12:25
38

În data de 28 martie 2023, în jurul orei 05.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare...

Singurul candidat înscris pentru postul de manager al Spitalului „Mavromati” a fost respins!

astăzi, 12:11
246

Pentru postul de manager al Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani o singură persoană și-a depus dosarul de înscriere în concurs.În urma verificării dosar...

Medic, despre cel mai mare pericol în AVC: ”Fiecare minut, fiecare oră înseamnă scăderea şansei de recuperare a pacientului”

astăzi, 11:56
180

Profesorul Gheorghe Iana, doctor în medicină, afirmă că este important ca pacienţii, dar şi familiile acestora să înveţe să recunoască simptomele unui accident vascular cerebral (...