Cod galben de ceaţă anunţat de meteorologi în zona mai multor localităţi din judeţul Botoşani
UPDATE!

Reprezentanţii Administraţiei Naţionale de Meteorologie au emis, miecuri dimineaţă, un cod galben de ceaţă valabil pentru mai multe localităţi din judeţul Botoşani.

Cod galben de ceaţă anunţat de meteorologi în zona mai multor localităţi din judeţul Botoşani

Atenţionarea este în vigoare până la ora 11.00 şi este valabilă pentru zonele Darabani, Ștefănești, Adășeni, Avrămeni, Coțușca, Dângeni, Dobârceni, Drăgușeni, Durnești, Hănești, Manoleasa, Mihălășeni, Mileanca, Mitoc, Păltiniș, Rădăuți-Prut, Ripiceni, Românești, Santa Mare, Săveni, Știubieni, Viișoara, Vlăsinești;

"Se vor semnala : Ceață care determină scăderea vizibilităţii, local sub 200 m, izolat sub 50 m.Fenomene asociate : Burniță și izolat vor fi condiții de polei", menţionează meteorologii. 

Polițiștii recomandă ca luminile de întâlnire ale autovehiculelor să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri, nu doar pe cele pe care există obligativitatea instituită prin lege. In condiții de ceață densă, trebuie folosite și luminile de ceață.

Cea mai periculoasă manevră pe timp de ceață este depașirea. Aceasta cu atat mai mult, cu cât cei ce depășesc pot fi surprinși de apariția bruscă de pe sensul opus a unor autovehicule care circulă fără lumini sau având in funcțiune doar luminile de poziție.

De asemenea, in cazul ramânerii in pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie așezate la o distanță mult mai mare.

Pietonii, bicicliștii si căruțașii trebuie să fie conștienți de faptul că pe timp de ceață sunt mai greu vizibili in trafic.

UPDATE:

Meteorologii au prelungit Codul Galben de ceață până la ora 14.00 pentru localitățile Ștefănești, Adășeni, Avrămeni, Coțușca, Dobârceni, Hănești, Manoleasa, Mihălășeni, Mitoc, Rădăuți-Prut, Ripiceni, Românești, Santa Mare.

Se va semnala ceață care determină scăderea vizibilităţii, local sub 200 m, izolat sub 50 m.

Fenomene asociate : Cu totul izolat vor fi condiții de polei. Fenomenele se vor semnala inclusiv pe drumurile naționale și E85.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
86

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
225

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...

Cum vrea un fost consilier al lui Costică Macaleți să schimbe pe furiș procedura de verificare a colaboratorilor Securității!

astăzi, 13:54
97

În timp ce Parlamentul numește șase noi membri în Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), în instituție mocnește un scandal legat de procedura de ...