Cei 9 copii din Baiceni vor fi ajutati, dupa mediatizarea cazului pe Stiri Botosani!

Cei 9 copii din Baiceni vor fi ajutati, dupa mediatizarea cazului pe Stiri Botosani!
In 6 martie 2009, site-ul de stiri www.stiri.botosani.ro a prezentat cazul unei familii din localitatea Baiceni, comuna Curtesti. Este vorba despre o familie formata din 9 copii si 2 adulti, care traiesc in mileniul 3 cu mult sub limita unei existente decente.

Asociatia Culturala Vivat Veselia Botosani s-a oferit atunci sa preia acest caz pentru a-i ajuta pe cei aflati in nevoie, atat pe perioada Postului Mare, cat si dupa aceea.

Situatia a fost prezentata si discutata in cadrul Adunarii Generale a membrilor Asociatiei din data de 13 martie, bucurandu-se de o entuziasta sustinere din partea tuturor membrilor. Ca urmare, s-a decis formarea a 4 grupe a cate 5 familii din cadrul Asociatiei care, pe parcursul celor 4 saptamani ale Postului Sfintelor Pasti, vor vizita aceasta familie, ajutand-o pe masura posibilitatilor.

Primul grup a ajuns la familia Andriesei vineri, 20 martie.

Ce am gasit acolo este greu de descris in cuvinte. De la spatiul total insalubru in care traiesc cele 11 suflete si pana la faptul ca nu au, efectiv, necesarul minim pentru un trai decent, povestea lor este una tulburatoare si trista. Le-am oferit alimente, haine, paturi, detergenti, ceea ce am considerat ca ar fi de imediata urgenta.

Dupa cum am precizat, aceste vizite vor continua pe tot parcursul Postului Mare. De asemenea, spectacolul pe care Asociatia Culturala Vivat Veselia il va prezenta cu ocazia sarbatorilor pascale, in data de 26 aprilie, pe scena Casei de Cultura a Sindicatelor din Botosani, va fi unul de caritate, avand ca scop strangerea de fonduri pentru ajutarea acestei familii.

Pentru ca cea mai mare urgenta a celor 11 este O CASA. Locul in care ei isi desfasoara existenta nu poate fi numit astfel. De asemenea, unul dintre copii sufera de Sindromul Down si ar avea nevoie de asistenta specializata.

Convinsi fiind ca acesta nu este un caz singular, membrii Asociatiei Culturale Vivat Veselia au decis constituirea, in cadrul grupului, a unui segment caritativ numit IMPREUNA PENTRU UN ZAMBET care, cu ajutorul tuturor celor care pot si doresc sa se implice alaturi de noi in desfasurarea de proiecte de acest gen, sa ofere ajutor cazurilor familiilor aflate in situatii dificile.

Suntem convinsi ca doar impreuna putem deveni marea inima care sa bata pentru cei mai putini norocosi decat noi.

Cei care doresc sa ni se alature pe parcursul derularii acestui proiect, atat pentru a ne relata cazuri care necesita ajutor, cat si pentru a-i ajuta impreuna pe cei aflati in nevoie, ne pot contacta fie pe adresa vivatveselia@yahoo.com, fie la numarul de telefon 0751.122.779 – profesor Cristina Rosu.

De asemenea, toate aceste actiuni vor fi facute in mod public si mediatizate atat in presa locala cat si pe site-ul www.vivatveselia.ro tocmai in dorinta de a nu exista absolut niciun dubiu cu privire la destinatia eventualelor ajutoare de orice fel cu care veti dori sa contribuiti.

Dorim sa specificam in mod foarte clar ca nu vom primi nici un fel de ajutoare financiare. Cei care vor dori sa contribuie in acest fel, vor fi informati despre necesitatile unui caz sau ale altuia, pentru a putea achizitiona eventuale materiale sau bunuri necesare.

Prof. Cristina Rosu

Presedinte al Asociatiei Culturale Vivat Veselia, Botosani

 

Pagini de jurnal

VIVAT VESELIA 20 MARTIE 2009

EU AM VRUT, TU VREI?

M-am gandit si am privit totul ca pe o actiune caritabila, ceva ce voi face pentru niste oameni amarati. Am strans asadar cate am putut: haine, tacamuri, mancare si am pornit cu masinile incarcate spre familia ce avea atatea probleme.

Am cautat-o destul, pentru ca ei traiesc la marginea satului. Am tot intrebat pana am ajuns in pustietate. Am zarit o casa in camp si am intrebat pentru mine, dar cu glas tare: Oare aceea e? Dar am primit si raspuns: Nu cred, nu e locuibila!

Si intr-adevar nu parea locuibila, dar era locuita! Locuita de 9 copii impreuna cu mama si tatal lor!

Am stiut atunci ca nu e o simpla actiune de binefacere, ci e ceva dat din suflet pentru sufletele altora care aveau nevoie.

M-a uimit modestia mamei care, atunci cand am intrebat-o daca are nevoie de ceva, ne-a zis ca are de toate. Le-ar trebui niste caiete, a spus ea apoi. Cinci dintre copii merg la scoala - dar in ochii lor se citea strigatul de ajutor. Au nevoie de ajutorul nostru, al tuturor.

Ei au nevoie de casa!

DIANA CATANA

GRUPUL VIVAT VESELIA BOTOSANI

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Invitație pentru iubitorii de artă: Expoziția „Salon de primăvară – Liviu Șoptelea și prietenii”

astăzi, 08:32
3

Evenimentul este organizat de Societatea Culturală ”Expo-Art” Botoșani și reunește pe simeze lucrări de pictură și tehnică mixtă, creații ale unor artiști botoșăneni din diver...

Probleme penale pentru o tânără șoferiță din Suceava după ce a achiziționat mașina de la un botoșănean!

astăzi, 08:04
112

Polițiștii care efectuau activități de control trafic rutier pe raza satului Voievodeasa, comuna Sucevița, județul Suceava, au oprit pentru control un autoturism Renault Megane Scenic.La vol...

Olimpicii fotbaliști din Botoșani, pe podium la faza zonală a competiției! (Foto)

astăzi, 07:34
154

Echipele reprezentative ale județului Botoșani, care s-au calificat la această fază a competiției, s-au întors acasă cu rezultate remarcabile.”Atât băieții, cât și...